Спікер облради Володимир Чубірко ініціює звернення до Кабміну про вдосконалення процедури перетину кордону посадовцями та депутатами місцевих рад

лютого 01 / 2023
Спікер облради Володимир Чубірко ініціює звернення до Кабміну про вдосконалення процедури перетину кордону посадовцями та депутатами місцевих рад

Володимир Чубірко, перший заступник голови Андрій Шекета, заступник голови Андріана Сушко, керуюча справами, депутатка облради Мирослава Ливч, начальники управлінь апарату облради провели онлайн-зустріч із керівниками територіальних громад та райрад області.
На порядку денному – обговорення положень Постанови КМУ від 27 січня 2023 року №69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України» стосовно зокрема і депутатів місцевих рад, а також керівників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування і працівників, які заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами місцевого самоврядування, ін.
Спікер облради насамперед звернувся до присутніх представників громад із рекомендацією вчасно подати повні списки працівників, які передбачені цим документом. У ході зустрічі звучали питання по суті до керівництва облради, було обговорено низку законодавчих неузгоджень. Наголошувалося, що у Постанові не передбачені окремі категорій громадян (пенсіонери, багатодітні, інваліди та ін.), які не підлягають мобілізації, а через займану у радах посаду – не матимуть право на виїзд за кордон.
У ході обміну думками, Володимир Чубірко ініціював звернутися до КМУ із пропозицією врегулювання норм щодо чітких умов перетину кордону жінками-депутатами місцевих рад, відповідними працівниками ОМС, а також до НАЗК – за роз’ясненням окремих положень Постанови.
Принагідно очільник облради наголосив, щоб громади зосередили зусилля на налагодженні міжнародної співпраці та участі у різних грантових проєктах. «Цьогоріч стартують три міжнародні програми: Україна-Румунія, Польща-Україна, Україна-Угорщина, у яких є багато можливостей для реалізації власних ініціатив. Кожна ТГ області повинна мати відповідно побратима місто чи громаду: у Польщі – гміну, у Словаччині – громаду, в Угорщині – комуну, у Румунії – повіт, із якими налагоджувати тісні зв’язки у різних сферах діяльності. Маючи таких сусідів-партнерів, буде простіше брати участь у проєктах розвитку громад та вміло використовувати додаткові інструменти фінансування.
Це спільна активна робота виконавчих апаратів та депутатських корпусів місцевих рад», – наголосив В. Чубірко та акцентував на проведенні найближчим часом виїзних комунікаційних зустрічах у громади з питань підготовки грантових проєктів та інших фінансових спроможностях місцевих територіальних громад у сфері транскордонної співпраці.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар