Закарпатська облрада продовжила контракт з керівницею обласного краєзнавчого музею

лютого 01 / 2023
📝 Закарпатська облрада продовжила контракт з керівницею обласного краєзнавчого музею

Сьогодні голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко продовжив контракт виконувачці директора Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького Ользі Шумовській.

Голова облради розповів, що таке рішення погоджено з фракціями облради і є очевидним, оскільки директорка музею за час роботи показала себе, як вправний менеджер.
Зокрема, у закладі проведено ряд покращень, і за минулий рік у півтора рази зароблено більше коштів, ніж за аналогічний довоєнний період. Зокрема, торік від надання послуг музей заробив понад 4 млн. грн. Це при тому, що з початком війни тривалий час відвідування музею для широкого кола категорій людей було безкоштовним
Оптимізувало роботу культурної установи і встановлення терміналу, що дозволяє вести чіткий облік туристів та оплатити відвідування музею у вечірній час.
Крім того, музей відкрив для відвідувачів підземелля, було доповнено колекції окремих тематичних експозицій. Триває робота над віртуальним та інтерактивним представленням експонатів, впроваджуються новітні технології задля того, аби відвідування туристами Ужгородського замку та краєзнавчого музею, ставало цікавішим та пізнавальнішим.

Серед проєктних ініціатив музею — реєстраційно-відновлювальні роботи всіх бастіонних укріплень Ужгородського замку. Також розроблено проєкти «Безпека та збереження археологічної колекції музею» та «Віртуальна скарбниця музею», тощо.
«Продовжили контракт із керівницею нашого музейного закладу на період військового стану та на 12 місяців після його завершення до оголошення і проведення конкурсу на заміщення цієї посади. Заодно провели робочу нараду з керівництвом Департаменту культури Закарпатської ОВА щодо розвитку малих замків Закарпаття. Є певне бачення і план дій щодо цієї ініціативи. Також після війни на відвідувачів Ужгородського замку, на базі якого перебуває музей, чекає приємний сюрприз», — зауважив голова облради.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар