Ситуація на західному кордоні - оперативна інформація

жовтня 27 / 2022

СИТУАЦІЯ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

📅 За добу 26 жовтня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 70 тисяч осіб та 19 тисяч транспортних засобів.

👈 З України минулої доби вибули 37 тисяч осіб. 23 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

👉 До України за минулу добу прослідували 33 тисячі осіб, 29 тисяч з них – наші співгромадяни.

🚛 Оформлено 68 вантажівок з гуманітарною допомогою.

🚫 За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 19 осіб. 11 з них затримані поза пунктами пропуску, ще 8 намагалися незаконно перетнути кордон через пункти перетину.

🪪 Крім того, не пропущено через кордон 6 чоловіків, оскільки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності їхніх документів про «непридатність до військової служби», «інвалідність». Також виявлено підроблені документи про призначення опікуном і підроблені свідоцтва про народження дітей. У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

⚠️ ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

☝️ НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар