Гірські річки поповнились мальками форелі струмкової

червня 08 / 2022

Зариблення гірських річок лісівники Закарпаття проводять щорічно. Цього разу відзначились працівники лісової охорони державних підприємств «Рахівське ЛДГ» та «Брустурянське ЛМГ», поповнивши русла річок червонокнижним видом риби - фореллю струмковою.
📍Рахівське лісодослідне господарство.
На Щаульському та Устєріцькому лісництвах, працівниками ДП було випущено у місцеву гірську річку понад 20 тис.шт. мальків форелі. Лісова охорона зарибнила притоки р. Біла Тиса в декількох місцях (зазвичай вселення мальків проводиться не в одному місці). Водойми для зариблення обирались заздалегідь, де враховувались і природні фактори, і контроль браконьєрства.
📍Брустурянське лісомисливське господарство.
Червонокнижною фореллю струмковою сьогодні поповнились притоки річок в Турбатському та Плайському лісництвах. Лісова охорона випустила у водотоки близько 25 тис. рибин. За словами лісівників, період приживлюваності мальків дуже різний- в перший рік після зариблення залишається біля 70% форелі, на другий рік- близько 50-ти % і тільки на 3-ій р.- 30-40%. Приживлюваність риби залежить від багатьох природніх факторів.
☝️Важливо:
Після зариблення, аби форель прижилась краще, працівники лісового господарства будують штучні перепади на малих річках й укріпляють береги водних артерій.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар