Осінь – найкращий час подбати про зариблення водойм

вересня 27 / 2022

🍂Осінь – найкращий час подбати про 🐟 зариблення водойм.🌊

ℹ️ Штучне зариблення річок – природоохоронний захід спрямований на підтримання та збереження оптимальної чисельності іхтіофауни у природному середовищі. ☝️Сам процес зариблення є кропітким і вимагає багато знань, зусиль та відповідальної і злагодженої багатоетапної роботи обізнаних фахівців, від роботи яких залежить успішність приживання риби.

❕👉Керівництво, працівники лісової охорони та єгері 🌲ДП «Ясінянського ЛМГ»🌲 постійно дбають про те, щоб біорізноманіття річок та потоків підприємства завжди було багатим на іхтіофауну 🐟. З цією метою з початку 2022 року у гірські струмки вже випущено 15 тис. мальків риби форелі струмкової, форелі райдужної та лосося дунайського. Надійним партнером лісгоспу у штучному зарибленні річок є Державне агентство меліорації та рибного господарства у Закарпатській області. Представники згаданої установи протягом багатьох років сприяють і беруть активну участь у відновленні рідкісної річкової іхтіофауни гірської частини Карпат.

✅☑️На прикінці вересня, керуючись рекомендаціями знавців іхтіофауни, 🤠 єгерською службою 🌲ДП «Ясінянське ЛМГ»🌲 у черговий раз проведено штучне зариблення 🐟 гірських потічків на території лісфонду підприємства.
✔️ Щорічною практикою та досвідом доведено, що осінній зарибок більше здатний до адаптації та виживання у природі, адже до осені мальок набирає оптимальної ваги і має ресурс для пристосування до існуючих факторів стресу у навколишньому середовищі.

👉Вселення мальків 🐟 відбулося у гірських потічках лісництв, де рідкісні види краще приживуться та у перспективі дадуть позитивний кількісний результат і примножать річкову іхтіофауну Українських Карпат.💚
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар