Програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2023 – 2025 роки погодили на засіданні виконкому Ужгородської міськради

серпня 04 / 2022


Програма передбачає придбання путівок для дітей, які потребують особливої соціальної уваги, організацію роботи пришкільних та інших таборів, перевезення дітей до місць відпочинку тощо. На наступний рік на Програму передбачено понад 1,7 млн грн із міського бюджету та понад 460 тис грн із не бюджетних джерел, загалом на 2023 – 25 роки передбачено майже 7,2 млн грн. Програму також внесуть на розгляд сесії міськради.

Іншим рішенням погодили програму підтримки діяльності громадських об’єднань ветеранів міста соціального спрямування на 2023 – 2025 роки. У додатках до Програми визначено основні напрями діяльності та заходи: відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат, проведення навчань, круглих столів, оренду нежитлових приміщень, оплату транспортних, комунальних послугта інше. Програму теж розглянуть згодом на сесії міськради.

Члени виконкому Ужгородської міської ради підтримали на засіданні утворення комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам, положення про її діяльність. Цим же рішенням визначено форму акту з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам, форму договору про добровільне відшкодування збитків, персональний склад комісії тощо.

Також на засіданні внесли зміни до одного з раніше ухвалених рішень і уточнили 2 локації розміщення велосипедних стоянок у рамках впровадження міжнародного грантового проєкту «SUMCITYNET: міста за покращення доступності і кліматично-сталу міську мобільність».

Дозволи на 5 днів на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою, за умови подвійного відновлення дорожнього покриття та гарантійного обслуговування протягом року, надали для:

– водопостачання та каналізації до житлового будинку на вул. Виноградній;

– облаштування нежитлових приміщень на вул. Климента Тімірязєва, 12б, 12в, 12г, 12д.

Крім того, на засіданні виконкому міськради Ужгорода погодили для ГО «Культурна платформа Закарпаття» розміщення мобільного павільйону у сквері Святої Тетяни на вул. Юрія Гойди – Тараса Шевченка. Ця ГО планує там упродовж місяця проводити літній простір для дітей та молоді 7–17 років – «Спільно Кемп».

Підтримали члени виконкому і виділення коштів з резервного фонду бюджету на капітальний ремонт мережі водопостачання під транспортним мостом через Уж – мостом Масарика. Гроші – понад 1,6 млн грн – необхідні для попередження надзвичайної ситуації: під час позапланового виїзного засідання робочої групи комісії виявили, що трубопровід на мосту зазнав корозії, ізоляція пошкоджена.

Підприємцю із Харкова, який в Ужгороді на березі Ужа (Ботанічна набережна, неподілік філармонії) облаштовує артпростір «Стрілка під Коштами», на засіданні виконкому міськради погодили розміщення на 2 місяці об’єктів дрібнороздрібної торгівлі. Зокрема, для продажу їжі, безалкогольних напоїв, непродовольчих товарів, хендмейду, фруктів, морозива, кондитерських виробів. Нагадаємо, артпростір передбачає зону для виставок, кінотеатр просто неба, дитячу локацію, фудкорт та інші.

Цим же рішенням іншому підприємцю погодили розміщення на 1 рік об’єкту дрібнороздрібної торгівлі на площі Євгена Томенчука для продажу кавових напоїв.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар