Від 1 серпня в Ужгороді, автобус № 38 змінить шлях проходження маршруту

липня 06 / 2022


Програму розвитку земельних відносин та охорони земель в Ужгороді на 2023 – 2025 роки погодили сьогодні, 6 липня, на засіданні виконкому Ужгородської міської ради.

Основна мета програми – здійснення заходів для створення ефективного механізму регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами, раціонального використання та охорони земель, розвитку ринку землі та ведення державного земельного кадастру тощо.

Програму ще внесуть на розгляд сесії Ужгородської міської ради.

Також на виконкомі погодили Програму надання матеріально-технічної допомоги Ужгородському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) для переобладнання приміщення на 2022 – 2023 роки.

Програма передбачає виділення фінансування для переобладнання будівлі Ужгородського РТЦК та СП і добудови 4-го поверху. Документ також ще внесуть на розгляд сесії міськради.

Підтримали на засіданні виконкому й рішення «Про додаткові пільгові умови оплати за харчування». Документ підготували, щоб забезпечити безоплатним гарячим харчуванням дітей із сімей учасників антитерористичної операції, які здобувають освіту у закладах міста.

Тож, відповідно до рішення, безоплатним гарячим харчуванням забезпечать дітей із сімей:

військовослужбовців (резервістів, військовозобов'язаних) Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, військовослужбовців військових прокуратур, осіб рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення антитерористичної операції центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної пенітенціарної служби України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів.

Внесли на засіданні виконкому і зміни у шлях проходження маршруту № 38 «вул. В’ячеслава Чорновола – УжНУ» (через вул. Олександра Можайського, пл. Шандора Петефі, вул. Івана Франка). Зміни наберуть чинності 1 серпня.

Автобус їхатиме:

у прямому напрямку:

вул. Капушанська, вул. Тиводара Легоцького, вул. 8-го Березня, вул. Олександра Можайського, вул. Минайська, вул. Швабська, пл. Шандора Петефі, вул. Мукачівська, вул. Робоча, вул. Олександра Митрака, пл. Шандора Петефі, вул. Льва Толстого, пл. Богдана Хмельницького, пл. Дружби Народів, вул. Митна, вул. Івана Франка, вул. Яна Гуса, пл. Князя Лаборця, вул. Закарпатська, вул. Собранецька, вул. Олександра Грибоєдова, вул. Університетська;

у зворотному напрямку:

вул. Університетська, вул. Олександра Грибоєдова, вул. Собранецька, пл. Віталія Постолакі, вул. Загорська, вул. Івана Франка, вул. Митна, пл. Дружби народів, пл. Богдана Хмельницького, вул. Льва Толстого, пл. Шандора Петефі, вул. Швабська, вул. Минайська, вул. Олександра Можайського, вул. 8-го Березня, вул. ТиводараЛегоцького, вул. Капушанська.

Паспорт відкритого літнього майданчика біля кафе також надали на засіданні виконкому міськради підприємцю на вул. Минайській, 30 – на 14 місць, площею 21 кв м у серединній зоні терміном на 1 рік. Проєкт підтримали із зауваженням.

Крім того, погодили місця збору твердих побутових відходів закритого типу для ОСББ «О.Хіри,12» площею 8 кв м. Іншим рішенням члени виконкому дозволили демонтаж самовільно встановлених обмежувачів руху на вул. Брестській,5 та на вул. Капушанській,187-189. На добровільне виконання рішення про демонтаж надається 10 днів із дати оприлюднення, якщо вимога не буде виконана – це зроблять комунальні служби.

Надали на цьому засіданні виконкому і кілька дозволів на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою:

– для облаштування каналізації до індивідуального житлового будинку на вул.Івана Сільвая, 30;

– для облаштування каналізації до житлового будинку на вул.Північній, 18;

– для заміни водопровідного вводу та каналізаційного випуску до житлового будинку на вул.Високій,4;

– для облаштування зовнішніх електричних мереж до виробничих приміщень на вул.Електрозаводській, 41в.

Земляні роботи на пл.Жупанатській, 17 члени виконкому дозволили за умови погодження та дотримання комплексного проєкту благоустрою прилеглої території.

Відмовили у наданні такого дозволу на роботи на вул.Олександра Грибоєдова, 6.

Тимчасове розміщення арт-простору у межах Ботанічної набережної – поруч із дитячою залізницею – погодили на засіданні виконкому за умови проведення всіх організаційно-технічних робіт. Арт-простір використовуватиметься для організації дозвілля, проведення заходів соціального, культурно-мистецького спрямування.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар