Для Ужгорода планують придбати 10 електроавтобусів і не тільки

грудня 09 / 2021

Програму «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської міської територіальної громади» на 2021 – 2022 роки погодили на сьогоднішньому черговому засіданні члени виконкому Ужгородської міськради. Згодом її внесуть також на розгляд сесії міської ради.

Програма реалізовуватиметься на умовах співфінансування за кошти бюджету Ужгородської міської територіальної громади – 40% та державного бюджету – 60% загальної вартості Програми.

Проєкт «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської територіальної громади» пройшов відбір та включений до Плану заходів для реалізації проєктів цільових екологічних (зелених) інвестицій у період дії зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, які спрямовані на скорочення викидів або збільшення поглинання парникових газів, адаптацію до наслідків зміни клімату, який погоджено з Міністерством фінансів України. Загальна вартість Програми – понад 98 млн грн, передбачено придбання 10 автобусів, оснащених електричними двигунами та 10 зарядних станцій.

Погодили на засіданні виконкому міськради Ужгорода і Програму підтримки державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)» на 2022 рік. Цю Програму також внесуть на розгляд сесії міської ради. Мета її – надання матеріально-технічної допомоги, аби:

забезпечити належними матеріально-побутовими умовами осіб, взятих під варту та засуджених;

зробити поточні ремонти у камерних приміщеннях, де утримуються жінки та неповнолітні, а також особи, засуджені до довічного позбавлення волі;

забезпечити енергоефективність камерних приміщень тощо.

Заплановано фінансування у розмірі 500 тис. грн.

Також на засіданні погодили орієнтовний план консультацій з громадськістю на 2022 рік. Зокрема, йдеться про 17 тем консультацій – щодо бюджету, звітів про його виконання, регуляторних актів, Правил благоустрою тощо.

Підтримали і зміни до одного з раніше ухвалених рішень виконкому міськради Ужгорода – «Про мережу закладів освіти м. Ужгорода на 2021/2022 навчальний рік». Зокрема, в ужгородській початковій школі «Веселка» буде інклюзивна група.

Рішенням виконкому міськради Ужгорода погодили розміщення місць збору твердих побутових відходів підземного типу:

на пл. Шандора Петефі (біля Будинку побуту) площею 25 кв. м;

вул. Підградській (від вул. Панаса Мирного до вул. Яроцької)площею 25 кв. м;

на пл. Євгена Фенцика площею 25 кв. м.

Іншим рішенням затвердили Положення про розміщення контейнерів для твердих побутових відходів на території Ужгородської міської територіальної громади. У документі йдеться про підземні та напівпідземні контейнери; визначення необхідної кількості контейнерів; роздільне збирання окремих компонентів ТПВ; урни; збирання великогабаритних та ремонтних відходів; органiзацiю вивезення твердих побутових відходів тощо.

Крім того, на засіданні виконкому затвердили розрахунок вартості надання платних послуг, які може надавати Ужгородська класична гімназія за користування басейном у розмірі 90 грн за одну годину.

Також надали дозвіл передавати басейн:

у користування спортивним групам ДЮСШ №1 міста Ужгорода після уроків Ужгородської класичної гімназії;

для груп із надання додаткових платних послуг із плавання від 18:00 до 21:00

На завершення засідання члени виконкому схвалили Проєкт бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2022 рік. Документ також пройде громадське обговорення і його внесуть на розгляд сесії міськради.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар