У Виноградові ліквідували відділення паліативно - хоспісного догляду громадян похилого віку та інвалідів

травня 19 / 2021

Шановне товариство наказом Департаменту соціального захисту населення Закарпатської області №38/1 від 20.04.2021 року та наказом №39 Виноградівського геріатричного пансіонату вирішено взагалі ліквідувати відділення паліативно-хоспісного догляду громадян похилого віку та інвалідів ,які потребують такого догляду.
Інформацію про ліквідацію ми отримали від директора Виноградівського геріатричного пансіонату п.Микуляк Н.Ю.,ось що вона написала:
"Наказом Департаменту соціального захисту населення Закарпатської області №38/1 від 20.04.2021 року та наказом №39 Виноградівського геріатричного пансіонату вирішено взагалі ліквідувати відділення паліативно-хоспісного догляду громадян похилого віку та інвалідів ,які потребують такого догляду."
Отримана інформація просто шокує від дій окремих чиновників.
Наразі розпочато журналістське розслідування ,надано інформаційні запити про результати проінформуємо громадськість.
На вівторок запланована поїздка в м.Ужгород ,йдемо до голови Закарпатської ОДА п.Полоскова А.О. щоб він нам розповів про необхідність ліквідації хоспіса,який ще три роки тому назад був так потрібний в Україні і так помпезно був відкритий.
Коротко про його будівництво та відкриття.
УЖГОРОД-КИЇВ. 24 січня. УНН. Сьогодні у м. Виноградів на Закарпатті відкрили перший в області хоспіс, передає кореспондент УНН.
Як раніше повідомляв УНН, введення в експлуатацію цього закладу входило до ТОП-5 планів Закарпатської облдержадміністрації на 2017 рік. Будівництво хоспісу, що стартувало ще у 2012 році, обійшлося у понад 21 млн грн, з яких близько 9 млн грн — грантові кошти Європейської Комісії у рамках програми із розвитку співпраці Європейського Союзу та межуючих із ним країн.
Участь в урочистому відкритті взяли керівництво Закарпатської області та Виноградівського району, депутати різних рівнів, представники міжнародної Програми “Польща — Білорусія — Україна”, громадськість.
“Потреба у відкритті закладу такого типу в області була надзвичайною. На жаль, ситуації, коли у родинах є невиліковні хворі, є непоодинокими, у зв′язку з чим інші члени сімей мають залишати роботу, аби доглядати за хворою людиною... Аналогів цьому хоспісу за рівнем матеріально-технічного забезпечення немає ані в області, ані в Україні.
Його не можна порівнювати з хоспісними палатами, які діють при медзакладах і не мають належного оснащення та відповідних умов.
Область взяла на себе утримання закладу.
Вже на наступній сесії облради будуть виділені кошти для подальшого утримання хоспісу (із вільних залишків бюджетних коштів), а вже у бюджет області на 2018 рік буде закладено пункт на фінансування цієї установи.
Наразі заклад переходить у підпорядкування департаменту соціального захисту населення Закарпатської облдержадміністрації, відбувається процедура прийому-передачі наявних матеріальних цінностей, триває підбір фахівців для роботи з пацієнтами тощо.
На початку квітня хоспіс прийме перших пацієнтів”, — зазначив у коментарі УНН голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
https://www.youtube.com/watch?v=fVGbaQapcRA
Хто прийняв таке рішення поки не відомо,але вже з джерел інформації нас поінформовано ,що весь медичний персонал повідомлений під розпис про майбутнє вивільнення.

Прес-служба Громадської організації "Народний контроль Закарпаття"
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар