Дивне зникнення кондиціонерів та іншого майна з приміщення Виноградівського хоспісу для важко хворих

березня 11 / 2021


Шановне товариство, кожен з людей має різні проблеми і намагається їх вирішити по різному.Одні люди живуть у тих достатках які мають ,а інші намагаються жити в комфорті за рахунок інших.Так само вийшло в історії яку ми намагаємося донести вам.

Але все по порядку.

До редакції газети звернулося джерело інформації із числа працівників хоспісно-паліативного відділення Виноградівського геріатричного пансіонату, яке повідомило ,що з приміщення ,яке призначене для важко хворих людей,які перебувають на лікуванні даної установи, демонтували три кондиціонери ,з маніпуляційної-кардіограф,з кухні-мясорубку та інше майно.

Зі слів джерела нам стало відомо,що ці три кондиціонери встановили в керівництва Виноградівського геріатричного пансіонату,а саме в директора пансіонату та її заступників.З адля підтвердження або спростування даної інформації 9 березня 2021 року ми приїхали до пансіонату(за адресою м.Виноградів вул.Персикова) щоб поспілкуватися з керівником даної установи та отримати інформацію щодо місця знаходження вищезазначеного майна.




Однак директор Виноградівського геріатричного пансіонату п.Микуляк Н.А. відмовилася із нами спілкуватися .



Наступного дня ми приїхали до паліативно-хоспісного відділення Виноградівського геріатричного пансіонату(це відділення знаходиться в іншому кінці міста за адресою м.Виноградів вул.Кривуляка,5),щоб отримати інформацію і при змозі оглянути наявність цього майна.До нас вийшла старша медсестра і сказала ,що всі питання до дирекції пансіонату і що вона нічого говорити та показувати не буде.За таких обставин ми викликали місцеву поліцію з метою проведення перевірки та встановлення істини по суті.



Двоє поліцейських прибули на місце події і намагалася пройти в приміщення паліативно-хоспісного відділення для проведення перевірки ,але їх медичні працівники не запустили на території даної установи і таким чином поліцейські повернулися ні з чим.





Ми настояли на проведенні відповідних процесуальних дій поліцейськими на місці події і наступна група поліції все ж таки пройшла для огляду в хоспіс з метою встановлення наявності або відсутності трьох кондиціонерів,мясорубки ,кардіографа та іншого майна.

Як нам повідомило джерело інформації , під час огляду поліцейськими вищевказаного майна в приміщенні паліативно-хоспісного відділення не було,тобто інформація виявилася достовірною.Ми зателефонували заступнику директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА п.Мацола В.В. та повідомили про дивні обставини з майном хоспіса ,яке є на балансі,але не має по місцю знаходження даної установи і попросили провести комісійне обстеження чи інвентаризацію майна.

Досить цікава розмова відбулася з чиновником такого рангу,якому на мою думку не цікаво чи є це майно чи ні,основне ,щоб йому було комфортно.

Рекомендую послухати цю розмову.



Також нам нарешті вдалося поспілкуватися з директором Виноградівського геріатричного пансіонату Наталією Андріївною Микуляк .



Відчувалося ,що вона дещо розгублена і спантеличена від того що відбулося.Як вона нам пояснила з приводу відсутності хоспісного майна по телефону,що начебто працівники хоспісу під час огляду майна виявили несправність кондиціонерів ,зняли їх і поклали на зберігання,так як немає коштів для їх ремонту.

І тільки сьогодні ,а саме 10.03.2021 року (що співпадає із нашою заявою до поліції про відсутність кондиціонерів) працівники пансіонату завезли їх до одного підприємця з яким уклали угоду про обслуговування ,але чомусь заднім числом .

Хоче є логічне питання: навіщо потрібно було знімати їх,якщо можна було і так обслужити.Підписи в договорі є керівника пансіонату і підприємця.

Дивно те що на одному договорі є дата 5 лютого 2021 року,а на іншому дати не має. Ми намагалися зв”язатися із цим підприємцем і отримати від нього інформацію з приводу ситуації з ремонтом конвекторів і укладенням договору заднім числом та іншого,але він відмовився від спілкування.

Хоча на мою думку це він зробив недоречно,адже ми в ході нашого журналістського розслідування передбачили всі можливі ходи директора пансіонату і момент передачі кондиціонерів та інші дії зафіксували на відео,яке долучимо до матеріалів перевірки поліцією.

Ми припускаємо ,що інформація,яка надійшла від джерела інформації,що кондиціонери .які знаходилися в палатах для родичів хворих, були умисно демонтовані та встановлені в службових приміщеннях дирекції пансіонату є правдивою.

По даному факту поліція проводить перевірку і по результатах неї буде надана правова оцінка діям директора пансіонату.

Ми звертаємося до голови Закарпатської ОДА п.Полоскова А.О. :”Нарешті доручіть відповідним службам ОДА службову перевірку та інвентаризацію майна паліативно-хоспісного відділення та в цілому Виноградівського геріатричного пансіонату ,по результатах перевірки прийміть відповідне кадрове рішення.

Прес-служба Громадської організації “Народний контроль Закарпаття”

Щубер Федір Дмитрович
Категорія : Важливе


Залишити Коментар