В Ужгороді відбулася конференція, присвячена зміцненню та розвитку волонтерського руху на Закарпатті

грудня 28 / 2020
Незабаром за підтримки та сприяння Закарпатської ОДА й Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у приміщенні облдержадміністрації почне функціонувати обласний волонтерський центр. Його відкриттю передують три етапи навчання волонтерів.

Перша тренінгова сесія з мобілізації громадян відбулася в Ужгороді протягом 27–28 грудня.

Голова ГО «Відродження України – Закарпатської області», керівниця однойменного проєкту Власта Рейпаші наголосила, що мета останнього – це зміцнення інституційного потенціалу волонтерського руху на Закарпатті, його інтеграцію та покращення навичок координації спільної роботи у кризових ситуаціях у регіоні.

До дводенної конференції долучилося й керівництво Закарпатської області.

Перший заступник голови ОДА Олег Коцюба відзначив, що облдержадміністрація тісно співпрацює з організацією «Відродження України – Закарпатської області» та з іншими волонтерськими організаціями, зокрема й з іноземними, які дійсно роблять неоціненний внесок у розвиток цього руху.

«У волонтерську допомогу та підтримку вкладено душу людини. Коли спілкуєшся з громадянами про проблеми, пов’язані із COVID-19, щодо питань боротьби з агресором, коли приїжджаєш до хлопців, які перебувають в окопах і щоденно ціною свого життя захищають нашу Батьківщину, – розумієш, що для них головними є не матеріальні речі, а якраз це духовне, що йде від серця.

У питаннях щодо волонтерської спільноти, у будь-якій допомозі в організаційній сфері чи в інформаційній підтримці – у всьому, що стосується обласної державної адміністрації, ми раді сприяти вам та вашій організації, ми відкриті та готові до співпраці», – повідомив Олег Коцюба та привітав учасників конференції зі стартом проєкту та прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

Під час конференцій волонтери навчалися мобілізувати людей до соціальних кампаній. Вони склали портрет активного громадянина, дізналися, як залучати людей до волонтерства у кризових ситуаціях, а також проаналізували соціальні мережі як один із інструментів комунікації з доброчинцями. У рамках дводенних навчань відбулося й так зване мережування.

Керівництво облдержадміністрації поспілкувалося з волонтерами з різних куточків Закарпаття, обговорило актуальні питання та висловило свою підтримку щодо зміцнення та розвитку волонтерського руху в області.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар