На робочій зустрічі в Закарпатській обласній раді обговорювалися питання, пов'язані з впровадженням нідерландсько-словацько-українського проєкту

вересня 03 / 2024
На робочій зустрічі в Закарпатській обласній раді обговорювалися питання, пов'язані з впровадженням нідерландсько-словацько-українського проєкту «Посилення верховенства права на місцевому / регіональному рівні в Україні: приклад Закарпатської області», який втілюється Інститутом Центральноєвропейської стратегії спільно з нідерландською організацією Foundation of Justice, Integrity and Anti-Corruption (FJIAC) та словацькою Transparency International Slovensko (TI SK). 📝

📝Перший заступник голови обласної ради Андрій Шекета, підбив підсумки проведеної роботи у рамках ініціативи та окреслив своє бачення подальшої діяльності.
Експерти проєкту презентували наступні завдання впровадження проєкту. Серед основного - розроблення відповідних документів, які регулюватимуть діяльність націлену на запобігання корупційних порушень.
У ході зустрічі обговорено необхідність розробки чітких процедур для виявлення таких порушень і реагування на них. Це включає в себе методи визначення вразливостей, наприклад, за допомогою контролю, опитувань і відкритої комунікації всередині організації. Також зазначалося, що за виконання цих завдань будуть відповідальні окремі службовці, які зокрема, здійснюватимуть моніторинг за дотриманням Кодексу доброчесності.
📝💼У ході наради фахівці Закарпатської ОВА презентували проєкт положення про роботу відповідного бюро, яке може працювати та відповідати за доброчесність в адміністрації.
📝💼Координатор проєкту Франс Герардтс (співзасновник Governance and Integrity, Нідерланди) висловив пропозиції щодо можливої співпраці між обласною радою та обласною державною адміністрацією з метою удосконалення процесів управління та створення максимально прозорих механізмів прийняття рішень.

📝Нагадаємо, нещодавно на «Форумі доброчесності», організованому Національним агентством з питань запобігання корупції Закарпатська обласна рада підписала Декларацію доброчесності.
Категорія : Політика


Залишити Коментар