Андрій Шекета: «Україні надзвичайно важливо і цінно відчувати будь-яку підтримку з боку європейських країн»

травня 09 / 2024
Андрій Шекета: «Україні надзвичайно важливо і цінно відчувати будь-яку підтримку з боку європейських країн» 🇪🇺

🇳🇱🤝🇺🇦 Сьогодні, 9 травня, у День Європи із робочим візитом на Закарпатті перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Йеннес де Мол. Дипломат зустрівся із керівництвом області – виконуючим повноваження голови Закарпатської обласної ради Андрієм Шекетою та виконуючим обов’язки голови обласної військової адміністрації Василем Іванчо.
☝️Під час засідання обговорювалися виклики, які стоять перед Закарпатською областю у непростих реаліях сьогодення. Порушувалися питання економічної сфери - створення нових об’єктів господарювання, релокація підприємств із постраждалих від війни регіонів, збереження кваліфікованого працівника, проблеми експорту товарів через кордон тощо. Окремо обговорили питання мирного співіснування представників національних меншин та залучення їх до вирішення управлінських рішень у різних сферах життя області.
💼Учасники зустрічі ділилися думками щодо реалізації спільних ініціатив, серед яких – проєкт «Посилення верховенства права на місцевому/регіональному рівні в Україні: приклад Закарпатської області».
Проєкт, який втілюється за підтримки уряду Королівства Нідерландів (програма MATRA), у співпраці із Інститутом Центральноєвропейської Стратегії, нідерландським партнером Foundation of Justice, Integrity and Anti-Corruption (FJIAC), Закарпатською обласною радою та ОВА, присвячений доброчесності, якості управлінських рішень, антикорупції та верховенству права на місцевому рівні в Україні в контексті європейської інтеграції, і має за ціль створити рольову модель для українських регіонів.
🎙️ Андрій Шекета подякував дипломату за різнобічну підтримку українського народу у боротьбі з російським агресором. «Моральна, політична та гуманітарна допомога від європейських країн є вкрай цінною і важливою для українців. Адже тільки відчуваючи потужну підтримку цивілізованого світу, ми обов’язково переможемо», - зазначив посадовець обласної ради Andriy Sheketa.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар