Голова Мукачівської РДА натякнув на обмеження прав журналістів - "Народний контроль Закарпаття"

травня 29 / 2024

«Звертаємо вашу увагу на цікаву ситуацію, яка виникла під час нашого журналістського моніторингу Мукачівського РТЦК та СП та Мукачівського ЦНАПу щодо дотримання прав та інтересів військовозобов'язаних під час оновлення облікових даних та їх готовності в термін, визначений законом, прийняти всіх військовозобов'язаних.
На нашу письмову заяву про намір здійснювати журналістський моніторинг службової діяльності вищезазначених установ у частині організації роботи з виконання законодавства (з внесеними змінами) про мобілізацію, Мукачівська районна військова адміністрація направила листа за підписом Сергія Гайдая, в якому зазначено, що під час воєнного стану журналісти мають певні обмеження щодо відеофіксації приміщень Мукачівського ЦНАПу та інших установ.
Однак жодного нормативного акту, який би обмежував журналістів у певній діяльності, не вказано.

Аналізуючи цей лист, можна зробити висновок про рівень обізнаності чинного законодавства посадовими особами Мукачівської РВА.
На бланку листа, на якому є символ держави, допущені граматичні помилки, що може свідчити про незнання норм Конституції та Законів України.

Завтра ми обов'язково відвідаємо як Мукачівський РТЦК та СП, Мукачівський ЦНАП, так і Мукачівську районну військову адміністрацію з питань наявного стану споруд цивільного захисту та інших питань, що стосуються компетенції вищезазначених органів.

Вважаємо, що подібні дії з боку влади є неприпустимими та спрямовані на приховування інформації від громадськості.

Закликаємо ЗМІ звернути увагу на цю проблему та сприяти дотриманню законних прав журналістів.

З повагою, Прес-служба Громадської організації "Народний контроль Закарпаття" - йдеться в повідомленні.
Категорія : Політика


Залишити Коментар