Відбулась зустріч з представниками центру авіаційного забезпечення Національної поліції України стосовно реалізації проекту розміщення малої авіації на території Солотвинської ТГ

березня 12 / 2024

Сьогодні відбулась зустріч з представниками центру авіаційного забезпечення Національної поліції України стосовно реалізації проекту розміщення малої авіації на території Солотвинської ТГ.

В ході зустрічі керівник Олександр Таран вказав на переваги даного пректу який буде спрямований на забезпечення потреб суспільства з надання послуг з оперативного реагування за основними напрямками:
- аеромедична евакуація;
- рятувальні операції;
-підтримання громадського порядку;
- антитерористичні та спеціальні операції;
- охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах;
Селищна рада підібрала земельну діляку для його розміщення та у подальшому буде підтримувати його розбудову та реалізацію.
Також мали зустріч в межах даного проекту з нашими колегами Консулом Румунії у Солотвино Граціаном Флоріном Пирву, Флорін Андрей Гуц - голова колегії адвокатів повіту Марамуреш та представниками служби надзвичайних ситуацій Румунії. Обговорили питання стосовно майбутньої співпраці та залучення джерел фінансування в межах проекту, про обмін досвідом та проведення спільних навчань щодо діяльності в умовах надзвичайних ситуацій та наданню медичних допомог.
В розробці проекту будуть долучені представники ДСНС України та Румунії відповідно.
Даний проєкт є частиною євроінтеграційних процесів між 🇺🇦 та 🇪🇺 та націлений на уніфікацію єдиних європейських стандартів в системі малої авіації.
Окрема подяка голові громади - Василю Йовдію за сприяння в реалізації цього важливого для Міністерства Внутрішніх Справ України проекту.
Громада Солотвина є лідером серед громад області в проектній діяльності з залучення позабюджетних коштів європейських партнерів. Тут працює потужна, фахова та професійна команда менеджерів тому і такі швидкі і якісні результати. Державі зараз необхідні залучення зовнішніх ресурсів що підсилює внутрішні спроможності обороноздатності країни. Спасибі всім учасникам зустрічі
Категорія : Політика


Залишити Коментар