На Закарпатті з робочим візитом перебуває глава канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш Gulyás Gergely

вересня 24 / 2023

Під час зустрічі 🇺🇦🇭🇺 обговорили питання двосторонньої співпраці й разом узяли участь в урочистих заходах з нагоди початку нового навчального року в Берегівській філії навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум», яка цьогоріч розпочала свою роботу в оновленій будівлі.
Оглядаючи заклад, приємно було бачити на полицях книги й альбоми українських письменників, художників, багато літератури знаменитих європейських та угорських авторів, діячів культури й мистецтва. Усе це свідчить про широкий спектр можливостей для розвитку молодих поколінь.
Виступаючи перед присутніми, вихованцями та працівниками філії, подякував нашим захисникам за безмежний героїзм і можливість продовжувати освітній процес у відносній безпеці.
На урочистих заходах лунав державний гімн 🇺🇦 України, слова якого звучали дитячими голосами вихованців закладу. Гучні та мелодійні, ці голоси справили незабутні враження.
Колись ми пережили важкі часи комуністичного тоталітарного режиму на нашій землі, від яких постраждали мільйони. Зараз над нами нависла загроза рашизму, котрий прагне реваншу. Однак героїчний український народ бореться за незалежність та ціною власного життя захищає наш спосіб життя, щоб майбутні покоління і всі національні спільноти країни мали безцінну можливість зберегти й примножити свою культуру в європейській Україні.
Бажаю молодому поколінню продовжувати розвиватися та зростати тут, в Україні. А тим, хто через війну залишив Батьківщину, – повертатися і будувати своє майбутнє й майбутнє нашої держави в рідному Закарпатті.
Упевнений, що незабаром ми станемо повноправним членом 🇪🇺 ЄС і будемо справжнім прикладом нової європейської, мультикультурної, мультинаціональної та незалежної країни.
Категорія : Політика


Залишити Коментар