На Закарпатті з робочим візитом перебуває офіційна делегація міністерства культури та інновацій Угорщини на чолі з міністром Яношем Чаком Csák János

вересня 23 / 2023
На Закарпатті з робочим візитом перебуває офіційна делегація міністерства культури та інновацій Угорщини на чолі з міністром Яношем Чаком Csák János.
Під час зустрічі 🇺🇦🇭🇺 обговорили питання двосторонньої співпраці й разом узяли участь в урочистих заходах з нагоди початку нового навчального року в Закарпатському угорському інституті ім. Ференца Ракоці ІІ.
Виступаючи перед студентами та професорсько-викладацьким складом, подякував нашим захисникам за безмежний героїзм і можливість продовжувати освітній процес у відносній безпеці. Водночас наголосив на важливості засудження агресії росії проти України й консолідації дій та зусиль заради перемоги над окупантами.
У той час, поки агресор незаконно вивозить українських дітей, розділяє сімʼї, руйнує школи та садочки, намагаючись стерти нашу ідентичність, ми продовжуємо розвивати всі національні спільноти краю, зберігати їхню культуру, історію та самобутність, демонструючи найвищий рівень європейської демократії.
Окремо подякував представникам угорської національної спільноти, які зараз у складі Сил оборони звільняють українську землю від окупантів і героїчно захищають незалежність України.
Привітав студентів та професорсько-викладацький склад з початком нового навчального року. Ми разом будуємо фундамент нової європейської України, яка перемагає агресора на фронті, рухається до повноправного членства в ЄС 🇪🇺 та всебічного розвитку заради майбутніх поколінь.
Стоїмо разом, плече до плеча!
🇺🇦 Ми переможемо, ми – на своїй землі!
Слава Україні!
Героям слава!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар