Новини по нашому 383 Переглядів 0 Рейтинг

У Рахові у заповіднику розпочато проведення еколого-освітніх заходів з нагоди відзначення 55-ої річниці установи та 30-річчя набуття статусу біосферного заповідника

жовтня 12 / 2023

Стартували заходи в еколого-освітньому центрі «Центр Європи». Еко-просвітницький захід «Мігруючі птахи заповідника» 🐦 відвідали учасники одразу трьох гуртків – «Юні туристи-краєзнавці», «Мистецтво нашого народу» та «Виготовлення сувенірів» Центру науково-технічної, дитячої та юнацької творчості Рахівської міської ради. Це школярі 3️⃣-4️⃣-х та 6️⃣-х класів Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1.
Під час заходу діти:
🟠 переглянули відеоролик «Перелітні птахи України»
🟠 ознайомились з яскравими постерами «Птахи Карпат» Інституту еколого-релігійних студій (IERS) 🦉
За допомогою дидактичних ігор, які нам люб’язно надав вище згаданий інститут👆, діти відгадали зимуючі та перелітні птахи України.
Під час рухливих ігор 🏃‍♀️🏃‍♂️ дві команди «Сокіл» та «Беркут» годували пташок кормом, долали перешкоди під час уявної міграції, складали назви та шукали зображення пташок. Перемогла, звичайно ж, дружба.
Було пізнавально, рухливо та весело! Долучайтесь до осінніх мандрівок рідним краєм!🍂
До речі, Всесвітній день мігруючих птахів 🐦 (World Migratory Bird Day) відзначається з 2006 року. Історичною передумовою до відзначення екологічної дати стала схвалена ще в 1906 році Міжнародна конвенція з охорони птахів.
✏️ З 2018 року акції проводяться двічі на рік – в другу суботу травня та жовтня (цьогоріч 13 травня та 14 жовтня відповідно). У наш час метою відзначення Дня мігруючих птахів є розширення знань про перелітні птахи, основні причини їхнього пересування та збереження місць відпочинку під час міграції птаства по всьому світу.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар