Новини по нашому 566 Переглядів 0 Рейтинг

Новини нацпарків Закарпаття

жовтня 12 / 2023

Національні природні парки Закарпаття залишаються місцем відпочинку та відновлення сил для туристів з усієї України. Сьогодні розповідаємо про найважливіші події, які відбуваються на їх території.
🟨 Ремонт дороги, що веде до озера Синевир – завершено. Тут уклали нове асфальтобетонне покриття, очистили систему водовідведення для запобігання затопленню дороги під час дощів. Також будуть встановлені нові дорожні вказівники та інформаційні стенди, інформує Національний природний парк "Синевир"
🟩 В рамках міжнародного проєкту «Врятуй Долину нарцисів» працівники Карпатського біосферного заповідника збудували черговий шлюз на магістральному каналі.
«Це значно підвищить природоохоронну ефективність і екологічну спроможність гідрокаскаду і позитивно позначиться на місцевих екосистемах, зокрема й на популяціях нарцису», зазначили в заповіднику.
🟪 На території Ужанського національного природного парку розцвіли шафрани банатські. Цей вид занесений до Червоної книги України. Помилуватися цвітінням можна в урочищі Пасіки, поблизу села Сіль.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар