«Під ніж» ідуть усі працівники закладів позашкільної освіти Рахова

липня 17 / 2021

13-14 липня Рахівська районна філія Закарпатського обласного центру зайнятості відзвітувала у соціальних мережах, що провела інформаційні семінари з вивільнюваними в районних Центрі науково-технічної творчості та Будинку дитячої та юнацької творчості.

Учасники заходу тепер поінформовані про соціальні послуги Служби, порядок реєстрації, права та обов’язки безробітних, умови призначення матеріального забезпечення тощо. Не знають найголовнішого – хто першим піде «під ніж», а кого залишать.

Тож із ситуацією, яка виникла із ліквідацією установ, котра завершиться 20 липня, – намагається розібратися Рахів.City.

Все робиться з метою оптимізації та удосконалення мережі позашкілля
До об’єднання територіальних громад ці позашкільні установи належали районній раді.

Після передання на утримання місцевого бюджету, Рахівська міська рада всередині квітня вирішила припинити їхню діяльність та після процедури ліквідації замість двох установ створити одну – Центр науково-технічної, дитячої та юнацької творчості. Робиться це, як сказано в рішенні сесії, з метою оптимізації та удосконалення мережі позашкільної освіти міської територіальної громади.

Спільно знайти оптимальний спосіб дій ніхто не пропонував
Все, на перший погляд, зрозуміло. Шість десятків працівників двох установ тверезо і зважено дивляться на ситуацію. Розуміють необхідність реформування та усвідомлюють, що будь-яка реорганізація пов’язана з вивільненням.

Але оптимізація стала болючим словом для всіх з них не тільки через це, а найбільше через невідомість.
Бо з часу, від коли отримали попередження про припинення трудових відносин, ніхто, крім них самих, відкрито і спільно не аналізував якість їхньої теперішньої роботи, не радився, як максимально зберегти кращі напрацювання, досвід і кадровий потенціал.


Тому наразі ніхто не знає, кого звільнять, а кого залишать, ймовірну кандидатуру директора, взагалі якою буде новостворена бюджетна установа, яка фінансуватиметься з місцевого бюджету.

– Станом на 14 липня в Рахівському будинку дитячої та юнацької творчості працює 31 керівник гуртків та четверо техпрацівників, – з сумом розповідає про реалії директор РБДЮТ Володимир Томащук.

– Працівники знаходяться у щорічній відпустці, хоча грошових виплат ще не отримали. Будуть звільнені останнім її днем. Всі подані в Центр зайнятості. 20 липня наша установа буде ліквідована. В Ясінянській та Великобичківській громадах наших педагогів обіцяли працевлаштувати. В Рахівський ТГ нічого не ясно. Хто буде мати роботу, нам не сказали. Знаходимося у «підвішеному» стані…

Тим часом голова ліквідаційної комісії, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради Петро Петрович Ференц, каже, що все відбувається згідно процедури ліквідації закладів позашкільної освіти.

Цими днями персоналу РБДЮТ та РЦНТТ почали виплачувати відпускні. Питання щодо функціонування новоствореного закладу будуть вирішувати поступово. Але з 1 вересня гуртки Центру науково-технічної, дитячої та юнацької творчості Рахівської міської ради обов’язково запрацюють.
Дещо зі Статуту Центру науково-технічної, дитячої та юнацької творчості
Центр науково-технічної, дитячої та юнацької творчості Рахівської міської ради є бюджетною установою, яка фінансується з місцевого бюджету, головним розпорядником коштів є відділ освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради.

Позашкільна освіта в Центрі здійснюватиметься за такими напрямами:
пластовий, скаутський;
художньо-естетичний;
мистецький;
туристсько-краєзнавчий;
еколого-натуралістичний;
науково-технічний;
дослідницько-експериментальний;
фізкультурно-спортивний;
військово-патріотичний;
соціально-реабілітаційний;
оздоровчий;
гуманітарний.
Директора Центру призначає на посаду та звільняє з посади Рахівський міський голова.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар