Закарпаття піде під воду найближчим часом?

серпня 03 / 2024

У регіоні готуються до зими й нових проблем. Однак, біда може спіткати місцевих жителів, не лише зі стартом нового опалювального сезону, відключення світла та поверненням погодинних блекаутів. Стихійне лихо може зруйнувати надії людей найближчим часом.

Ідеться про готовність регіону до надзвичайних погодних умов й протидію новим паводкам. Адже ситуація із берегоукріпленнями в області надзвичайно критична. Більше 30 дамб не працюють. На відновлення берегоукріплень потрібні чималі кошти, а їх не має. В державі ситуацію із відсутністю коштів списують на війну. У громадах починають самотужки вирішувати нагальну проблему. Та чи виходить?

Зруйнована дамба у Тячівському районі: оголосили надзвичайну ситуацію
Через сильну зливу, що пройшла 18 січня 2023-го на річках Закарпаття піднялися рівні води, що призвело в свою чергу до паводка.

В результаті проходження паводка в селі Терново, що на Тячівщині, відбулась надзвичайна ситуація, на річці Тересва відбувся звал водяного потоку річки на лівобережну дамбу, яка була пошкоджена багаторічними паводками що призвело до часткової її руйнації.

У січні цього року область не оминула потужна стихія. 18 січня у гірських річках у Закарпатській області на кілька десятків сантиметрів піднявся рівень води. Жителі регіону почали потерпати від потоків, які заливають будинки, городи та автошляхи.

Зранку 18 січня на сторінці ГУ ДСНС у Закарпатській області повідомили, що у регіоні очікують значного підвищення рівня води через танення снігу в горах та опади. Середній рівень зростання рівня — на 30-90 см. Але на річці Боржава вода підніметься на 140 см і вище, заявили працівники відомства.

Уже у лютому цьогоріч область накрило удруге потужним паводком
10-го лютого у Закарпатській області через підняття рівнів води в річках пошкоджені дамба та пішохідний міст.

Про це повідомило у Фейсбуці Головне управління ДСНС.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар