На Українсько-Словацькому кордоні затримали шістьох українців та одного іноземця

вересня 26 / 2023


Військовослужбовцям Чопського загону вдалося попередити незаконні наміри сімох правопорушників. Одного з них затримали у пункті пропуску, шістьох інших – на так званому «зеленому» кордоні.

🔰Зокрема, у пункті пропуску «Ужгород» правоохоронці викрили жителя міста Дніпро на спробі виїзду за підробленими документами. Прямуючи до Словаччини, чоловік разом з паспортом надав прикордонному нарядові тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії. Однак, у прикордонників виникли сумніви у їх дійсності і в ході поглибленої перевірки вони виявили ознаки підробки. Сконтактувавшись з органом видачі, правоохоронці з’ясували, що пред’явлені на контроль посвідчення і довідка не видавалися такій особі.

🔰Групу правопорушників зупинили за декілька кілометрів від держрубежу військовослужбовці відділу «Стужиця». Троє затриманих виявилися місцевими жителями. Чоловіки не могли пояснити мету перебування у прикордонні і згодом зізналися, що прямували горами до Словаччини, щоб звідти потрапити до Німеччини.

🔰Через три години прикордонники цього ж відділу затримали ще одного правопорушника. Він також зізнався у намірі незаконного перетину держрубежу. Кінцевою точкою його подорожі мала стати Франція, де на нього чекали односельчани.

🔰Жителя міста Ужгород, який спланував незаконну «мандрівку» до Словаччини, затримали поблизу села Оноківці. Чоловік розповів, що мав на меті дістатися у подальшому Чехії, аби отримувати там соціальні виплати як біженець.

🔰Ще один правопорушник, житель Тернопільщини, був затриманий правоохоронцями поблизу населеного пункту Кам’яниця Ужгородського району. Чоловік спланував маршрут за рекомендаціями із соцмереж, однак, його на пів шляху зупинив прикордонний наряд.

🔰О пів на п’яту ранку у районі села Паладь Комарівці правоохоронці виявили чоловіка, який прямував зі Словаччини у напрямку України. Затриманий не мав при собі документів та назвався громадянином Словаччини. З’ясувалося, що чоловік вирушив у «подорож» після святкування весілля друзів у словацькому селі Лекаровце, що поблизу кордону.

Усіх затриманих доставили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Їхні справи буде передано до суду.
Окрім того, у діях чоловіка, який перетинав кордон за підробленими документами, вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Про це в установленому законодавством порядку проінформували співробітників Нацполіції.


Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар