Екологічні інспектори Закарпаття на Тячівщині виявили жорстоке поводження з тваринами та птахами

серпня 14 / 2023
Екологічні інспектори Закарпаття на Тячівщині виявили жорстоке поводження з тваринами та птахами

11-12 серпня працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області під час проведення заходів щодо запобігання та виявлення адміністративних правопорушень при недотриманні або порушенні вимог законодавства у сфері навколишнього середовища у курортній частині смт Солотвино Тячівського району виявили осіб, які незаконно утримували тварин та птахів, які внесені у Червону книгу, використовуючи їх для наживи. Побачивши екоінспекторів, які після огляду складали протоколи, один з чоловіків втік з мавпою.

Винуватців притягнули до відповідальності, складено 2 адміністративні протоколи на загальну суму 6800 гривень. Суми штрафів вже сплачені.
Варто нагадати за такі порушення передбачений штраф від 3400 до 5100 гривень. У разі спричинення тваринам тілесних ушкоджень настає кримінальна відповідальність.

Начальник Держекоінспекції Михайло Банк звертається до небайдужих громадян з проханням: у разі виявлення подібних фактів просимо повідомляти екологічних інспекторів на «гарячу лінію» або писати офіційні заяви.



Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Державна екологічна інспекція України
«ТСК Нацресурс» тимчасова слідча комісія МДО
Закарпатська обласна прокуратура
Поліція Закарпатської області
Тячівська громада
Тячівська ОТГ
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар