Вчені б'ють на сполох! У США почався незрозумілий мор птахів (фото)

вересня 15 / 2020
Вчені б'ють на сполох! У США почався незрозумілий мор птахів (фото)
У США почався загадковий мор птахів. Про це повідомляє CNN. Зараз біологи з Університету штату Нью-Мексико намагаються з'ясувати, чому сотні тисяч перелітних птахів були знайдені мертвими по всьому штату.

Як повідомляється, історія почалася 20 серпня з виявлення великої кількості мертвих птахів на одному з ракетних полігонів. "Те, що спочатку вважалося одиничним інцидентом, виявилося серьознішою проблемою, коли в регіонах по всьому штату були знайдені ще сотні мертвих птахів", - йдеться в повідомленні.

На думку вчених, кількість загиблих особин може перевищити мільйон. Мертвих перелітних птахів, серед яких сині дрозди, горобці, чорні дрозди, західний лісовий піу і мухоловки, також зустрічаються в Колорадо, Техасі і Мексиці.

Дивна поведінка птахів Місцеві жителі та біологи повідомляли, що спостерігали дивну поведінку птахів перед смертю. Наприклад, птахи, яких зазвичай можна побачити в кущах і деревах, були помічені на землі в пошуках їжі і переслідуванні комах. Багато з них були млявими і не реагували, тому їх у великій кількості збивали машини. А на полі для гольфу ракетного полігону ластівки, які навіть не вміють ходити, сиділи на землі та підпускали людей до себе.

Чому гинуть птахи: можливі причини Одним з факторів, які, на думку біологів, могли вплинути на загибель птахів, є лісові пожежі в США. "Птахи, які мігрували до того, як були готові через погоду, могли не мати достатньо жиру, щоб вижити. Деякі птахи, можливо, навіть не мали запасів, щоб почати міграцію, тому вони померли на місці",- кажуть вчені.

Деяким птахам, можливо, довелося змінити свої шляхи міграції, в той час, як інші могли надихатися димом і отримати пошкодження легенів. Хоча пожежі та посушлива погода в Нью-Мексико, можливо, збільшили кількість смертей перелітних птахів, все ще залишається багато питань.
Вчені б'ють на сполох! У США почався незрозумілий мор птахів (фото)

Категорія : Світ


Залишити Коментар