Увага❗️ Шановні мешканці Берегівського району

квітня 03 / 2024
Нагадуємо, про внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147 «Про прикордонний режим», згідно з якою перебування в прикордонній смузі потребує відповідного дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.
Такий дозвіл надається Держприкордонслужбою на безоплатній основі упродовж 10 робочих днів з дня надходження звернення від громадянина або організації. Відповідно до зон відповідальності для Берегівського району це Чопський та Мукачівський прикордонні загони.
☝️ Важливо! У межі прикордонної смуги не входять населені пункти. Тобто пересування на території міста, села чи селища не потребує спеціальних дозволів.
На проживання місцевих жителів, розташованих у межах прикордонної смуги, дозвіл надається безстроково. На перебування працівників підприємств, установ, організацій, розташованих у межах прикордонної смуги, надається на один рік.
📌 Для отримання дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск у прикордонну смугу в межах Берегівського району потрібно подати відповідне звернення, яке подається - поштовим зв’язком, особисто, або в електронній формі до:
✅ Мукачівського 27 прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі за адресою м. Мукачево, вул. Недецеї 45, або електронна адреса: [email protected], телефон (03131) 2-25-2;
✅ Чопського 94 прикордонного загону за адресою: м. Чоп, вул. Головна 55а, в/ч 1493, або електронна адреса: [email protected], телефони (0312) 71-13-22, (0312)71-25-85.
📍 У зверненні обов’язково вказується:
✍️прізвище, ім’я та по батькові особи, дата народження, громадянство (підданство) особи, яка перебуватиме у межах прикордонної смуги, реквізити документа, що посвідчує її особу, місце проживання (місце перебування), засоби зв’язку;
✍️вид дозволу (на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт чи пропуск) та строк дії дозволу (для дозволів на в’їзд і провадження робіт);
✍️мета та правові підстави для отримання дозволу.
📎 До звернення громадян України про надання дозволу додаються копії документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, а також повноваження на подання звернення — у разі подання звернення законним представником або уповноваженою особою.
☝️Звертаємо увагу! У кожній територіальній громаді нашого району визначені відповідальні посадові особи для взаємодії з прикордонними загонами, до яких можна звернутися за додатковою інформацією та допомогою в оформленні відповідних документів щодо надання спеціального дозволу по перебуванню в прикордонній смузі.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар