Зарядка для мозку та ненудне дозвілля: топ-3 гри з папером і маркером

квітня 03 / 2024
Зарядка для мозку та ненудне дозвілля: топ-3 гри з папером і маркером

Гаджети сильно покращують життя, але часом здається, що люди забули, як обходитися без них. У цій статті зібрані ідеї ігор, в які можна грати на папері. Це чудова можливість відволіктися від безупинного серфінгу в інтернеті та класно провести час з друзями або дітьми. Ніяких скасувань ходу чи бонусів, усе за правилами. Нумо згадувати забуті розваги й дізнаватися про нові.



Кращі ідеї, у що пограти на папері

Щоб розважитись, підготуй зошит в клітинку і не забудь купити маркери. Текстові, перманентні, для малювання, пастельні, неонові, з блискітками — вибирай, які душа забажає. Канцелярське приладдя, призначене для творчості, вдумливого читання, складання списків і планів, прекрасно підходить для інтелектуальних ігор.

Розважайся будь-де і будь-коли:

1. На нудних лекціях чи зустрічах. Ніхто не помітить, що відбувається щось не те. Тільки не смійся.
2. На перерві. Відпочинок від навчання чи роботи. Якщо постійно дивишся в монітор, очам потрібен відпочинок, а мозку — розвантаження.
3. Коли збираєшся з друзями чи сім’єю. Бо кілька людей разом, але кожен дивиться в екран свого телефона — вже мем.
4. В дорозі. Якщо багато годин їдеш потягом, автобусом чи іншим транспортом, гаджети можуть розрядитися. Залишайся на зв’язку, розважайся, щоб не розрядити акумулятор.
Словом, нагоди годі й шукати. Так у що гратимемо?

«Морський бій» — забавка для двох
Починай з класики. Мета гри — «потопити» всі кораблі противника точними ударами. Правила:

1. Кожен на своєму аркуші накресліть два квадратних поля 10×10 клітин. Підпишіть по вертикалі цифри від 1 до 10, а горизонтальні – буквами від А до М (без Е, Є, И, Й — так зручніше). Один квадрат — твоя «флотилія», інший — поле суперника.
2. Розмістіть у своїх квадратах по 10 корабликів: 1 чотирипалубний, 2 трипалубних, 3 двопалубних і 4 однопалубних. 1 палуба – це 1 клітинка. Заздалегідь домовтеся про те, як розміщувати кораблики: у класичній версії допустимі лише горизонтальні та вертикальні лінії, але можна ускладнити правила, розміщуючи кораблі будь-якої форми. Між корабликами має бути хоча б одна порожня клітинка.
3. Коли всі кораблі на бойових позиціях, починайте: спочатку ти називаєш клітину за допомогою цифри і букви, наприклад, А6. Якщо там знаходиться частина корабля, напарник визнає, що «поранений». Коли обстріляєш весь корабель — буде «вбитий». Якщо промахнешся, почуєш «мимо» і втратиш хід.
Гра закінчується, коли одна з флотилій повністю потоплена.

«Шибениця» — чим більше, тим цікавіше
Теж класика. Ведучий загадує слово і пише на аркуші першу й останню літеру. Пропущені букви позначає рисками, щоб була зрозуміла їх кількість. Другий гравець має вгадати слово, називаючи по одній букві.

«Фішка» – у відсутності підказок. З кожною неправильно названою літерою на листочку з'являється «шибениця» з фігуркою: основа, вертикальна опора, горизонтальна опора, мотузка, голова, тулуб, руки й ноги. Гравцеві потрібно відгадати слово до того, як увесь чоловічок з'явиться на аркуші. Якщо встигає, роль ведучого переходить до нього. Захоплює так, що й незчуєшся, як пройде година, а то й більше.

«Нісенітниця» — розвага для компанії, можна з дітьми

Підготуй список питань заздалегідь, можна записати на окремому аркуші:

• Хто?
• З ким?
• Де?
• Коли?
• Що робили?
• Що їм сказали?
• Чим все закінчилось?
Кожен учасник тримає свій листок і по команді ведучого пише вгорі відповідь на перше питання. Потім загортає, щоб написаного не було видно, і передає аркуш сусіду. Рядком нижче учасники відповідають на друге питання, знову загортають і передають — так до кінця списку.



В кінці історії зачитують і регочуть від душі. Ну скажи, хіба не круто? Папір і маркер — те що треба для відпочинку.

А купити всю канцелярію та товари для офісу зручно на сайті aurora.ua. Замовляй безкоштовну доставку до найближчого магазину і грай разом з рідними або друзями в нові ігри.

Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар