Невикористаний потенціал обернути на розвиток та енергетичну стабільність Закарпаття

березня 29 / 2024
🔋Невикористаний потенціал обернути на розвиток та енергетичну стабільність Закарпаття. Про це говорили під час зустрічі перший заступник керівника області Мирослав Білецький та представники АТ «Укргазвидобування» на чолі з першим заступником генерального директора компанії Віталієм Зайцем.

👉 Ефективно використовувати природні ресурси та водночас зменшувати вплив на довкілля – над цим активно працюють у Європі. Україна ж найближчі кілька років лише нарощуватиме темпи у цьому напрямку.

📍Над одним із таких проєктів – Gas-to-Power – фахівці компанії вже працюють на Закарпатті. Він, за словами Мирослава Білецького, передбачає застосування природного газу власного видобутку АТ «Укргазвидобування» для виробництва електроенергії на газових електростанціях (газогенераторах). Поки за основу взяли два родовища – Лютянське (Ужгородський район) та Солотвинське (Тячівський район).

💬 «У Солотвинській громаді планують реалізувати пілотний проєкт будівництва ГеоТЕС – геотермальної теплоелектростанції, що використовуватиме геотермальну енергію (енергія глибинного тепла Землі) для вироблення теплової та електроенергії», – зазначив перший заступник голови ОВА.

Завдяки цьому електроенергією зможуть забезпечити споживачів та підприємства, у перспективі – індустріальний парк, який будують у селищі.

✅ Згідно з результатами геологорозвідки є можливість реалізувати такі проєкти в межах громад Тячева, Хуста, Іршави, Мукачева, Ужгорода, Чопа.

💬 «Наш край має колосальний потенціал, і в умовах воєнного стану саме тут найсприятливіші умови для втілення амбітних проєктів у життя. Тому Закарпатська ОВА у межах своїх повноважень готова всебічно сприяти АТ «Укргазвидобування». Впевнений, спільно ми зробимо наш край більш енергонезалежним», – прокоментував Мирослав Білецький.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар