Закарпатська митниця попереджає про зміни при ввезені гуманітарного вантажу через кордон

грудня 01 / 2023


‼️Нагадуємо, що з 01 грудня 2023 року набувають чинності зміни до правил ввезення та обліку гуманітарної допомоги

Пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги, у тому числі і товарів військового призначення та подвійного використання, буде здійснюватися відповідно до вимог нового Порядку пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2023 № 953.

⚠️Виданню згаданої Постанови передували активні дебати щодо доцільності майбутніх нововведень з волонтерською спільнотою. Так, у результаті співпраці органів влади та громадянського суспільства було затверджено рішення про перехідний період, який триватиме з 01 грудня 2023 року до 01 квітня 2024 року. Це дозволить організаціям, які ввозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за існуючими процедурами, а фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи.

‼️Тож наголошуємо, що з 1 грудня у отримувача ще немає обов’язку користуватись лише паперовим чи лише цифровим механізмом. Тобто є можливим використання одного з варіантів, що потім буде відображено у звітності.
Детальніше з новим Порядком пропуску можна ознайомитись на сайті Держмитслужби за посиланням https://bit.ly/3RamrSW

Текст документу - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/953-2023-%D0%BF#Text
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар