Як розібратися з етикеткою на пляшці з текілою

листопада 23 / 2023

Як розібратися з етикеткою на пляшці з текілою


Етикетка — це загалом про маркетинг. Однак якщо відкинути художню складову й зосередитися на текстовій, можна легко купити текілу
 оригінального походження з відмінними смако-ароматичними характеристиками.

Як розшифрувати етикетку


Рекомендації з маркування пляшки з текілою розробляє Бюро з податків і торгівлі алкоголем і тютюном (TTB). Елементи, які вказують обов’язково:

1. Тип. Наприклад, Blanco або Reposado. Йдеться про витримку текіли. Молодий дистилят найкраще використовувати для змішування в коктейлях, а Añejo — для споживання без добавок.

2. Склад. Бюджетний варіант — текіла Mixto. Краще зупинитися на маркуванні «100% Blue Agave». Це означає, що в складі спирту виключно ферментований сік блакитної агави, без додавання патоки або цукрового сиропу. Позначки на кшталт «100% Mexico» та «100% Natural» заборонені, оскільки збивають із пантелику покупця.

3. Бренд. Зазвичай на передній етикетці вказується назва компанії, а також один із п’яти штатів, відповідальних за виготовлення текіли. Додаткову інформацію, включно з адресою головного офісу, шукайте на звороті.

4. Місце виготовлення. «Hecho en Mexico», що в перекладі означає «виготовлено в Мексиці», вказує на оригінальний продукт. Трапляються інші варіації: «Elaborado en Mexico», «Producto de Mexico».

5. Процент алкоголю. Згідно із законом, міцність текіли може становити 35–50%. На практиці цей показник переважно нижчий — 38–40%.

6. Об’єм. Зазвичай текілу реалізують у скляних пляшках об’ємом 0,5 або 0,7 л. Також можна знайти мініатюри по 200–350 мл.

Якщо виробник використовує натуральні добавки, їх перелік зазначається на основній етикетці, а також у складі.

Менш відомі терміни: як не купити підробку


Наприклад, HOM — основний реєстраційний номер. Якщо скористатися спеціалізованими ресурсами, вдасться з’ясувати, у межах якої винокурні виготовили текілу. Назва торговельної марки — не ключовий показник, адже великі алкогольні холдинги користуються потужностями маленьких сімейних підприємств. Реєстраційний номер також допомагає зрозуміти різницю між крафтовою текілою та продуктом масового виробництва.

Скорочення CRT вказує на те, що відповідний орган перевірив підприємство на дотримання встановлених вимог. Однак це не завжди означає, що виробник дотримується рекомендацій після отримання сертифіката.

Якщо вирішили замовити текілу за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/prochie-krepkie/tequilla.html — звертайте увагу на переклад етикетки. Інформація на продукцію, що спрямовується на ринок Європи, наноситься іспанською мовою. Для нашого ринку етикетка завжди дублюється українською або англійською.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар