Сьогодні вперше на Закарпатті в межах роботи Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України

червня 15 / 2023

Сьогодні вперше на Закарпатті в межах роботи Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України проходять Конгресові слухання з питань розвитку транскордонного співробітництва та законодавчого унормування участі місцевого самоврядування в цих процесах.

На порядку денному – обговорення положень проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у транскордонному співробітництві».

Разом із народними депутатами, головами й представниками обласних військових адміністрацій, облрад, громадських організацій та об’єднань, котрі працюють за напрямком транскордонного співробітництва, обговорили необхідність розробки й інтеграції принципово нового механізму співпраці регіонів України та регіонів країн-членів 🇪🇺 ЄС, розробки для цього відповідних законодавчих норм, а також систематизації роботи з навчання менеджменту регіональної влади і громад, яке дозволить ефективно в короткі строки реалізовувати спільні міжнародні проєкти й ініціативи.

Як голова Палати регіонів Конгресу, особисто опікуюся налагодженням зав’язків усіх без винятку областей України з європейськими регіонами. Нещодавно це питання ми предметно обговорили в Комітеті регіонів ЄС European Committee of the Regions у Брюсселі, проробивши велику роботу щодо підготовки пропозицій від українських регіонів до співпраці. Це дозволило нам вийти на етап перемовин та презентації регіонів на асамблеї Євросоюзу, яка пройде у Брюсселі в липні, де ми представимо кожну область нашим міжнародним партнерам та розпочнемо прямий міжрегіональний діалог.

☝🏻 Знаково, що Конгресові слухання з питань розвитку транскордонного співробітництва проходять саме на Закарпатті. Наш регіон об’єктивно один з кращих у цьому напрямку та має унікальний досвід партнерських зав’язків з громадами й регіонами країн-членів ЄС.

Щиро дякую колегам за активну і конструктивну роботу в межах Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Упевнений, що результатом стануть конкретні угоди про співпрацю та налагоджені механізми взаємодії українських і європейських регіонів для відбудови й відновлення наших територій, а також взаємного розвитку громад.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар