Вступна кампанія 2022: Основні зміни - що потрібно знати

серпня 06 / 2022
Вступна кампанія 2022: Основні зміни - що потрібно знати

Війна внесла свої корективи у вступну кампанію. Цьогоріч весь процес проходить дистанційно. З’явилась і нова категорія, яка має право на спеціальні умови вступу – це особи з особливо небезпечних регіонів України. Замість зовнішнього незалежного оцінювання вступники складали національний мультипредметний тест, за результатами якого і відбудеться конкурсний відбір.

Реалії воєнного часу торкнулися всіх сфер життя, зокрема, вплинули на вступну кампанію до вищих навчальних закладів. До дистанційного формату в Ужгородському національному університеті вже звикли. Які і під час пандемії, процес подання документів до вишу відбувається в режимі онлайн. Приймає та обробляє заяви на вступ на кожному факультеті університету відбіркова комісія. Процес приймання документів та заяв стартував 29 липня. До цього комісії працювали переважно в консультативному режимі і займались профорієнтаційною роботою.

Після цього на засіданні приймальної комісії будуть вирішувати, чи допускати абітурієнтів до участі в конкурсі. На шостий день вступної кампанії на медичний факультет подали заяву 86 майбутніх студентів. Перша зміна цьогоріч – скасування зовнішнього незалежного оцінювання та запровадження національного мультипредметного тесту.

Після результату абітурієнти можуть подати заяви на вступ з 29 липня по 23 серпня через електронний кабінет вступника. При створені кабінету потрібно завантажити скановане фото розміром три на чотири.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар