Закарпатські податківці роз'яснили особливості подання декларації з екологічного податку

травня 09 / 2024
Закарпатські податківці роз'яснили особливості подання декларації з екологічного податку

8 травня 2024 року фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області провели онлайн-семінар на платформі Zoom, присвячений питанням складання та подання податкової декларації з екологічного податку. Про ключові моменти розповіла начальник відділу адміністрування рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень управління оподаткування юридичних осіб Маріанна Переш.

Спікерка нагадала, що екологічний податок - це загальнодержавний обов'язковий платіж, який справляється з фактичних обсягів викидів в атмосферу, скидів у водні об'єкти, розміщення відходів, фактичного обсягу радіоактивних відходів. Його платниками є суб'єкти господарювання, юридичні особи, бюджетні установи, громадські та інші організації, діяльність яких призводить до забруднення довкілля.

Маріанна Переш звернула увагу на правильність заповнення звітного періоду, коду КАТОТТГ та інших ключових позицій декларації. Окремо зупинилася на типових помилках платників при обчисленні податкових зобов'язань у додатках до декларації, зокрема щодо викидів, скидів та розміщення відходів.

Фахівець пояснила нюанси уточнення податкових зобов'язань за попередні звітні періоди. Також розповіла про особливості подання окремих додатків для різних видів забруднення та застосування відповідних коефіцієнтів і ставок.

Учасники онлайн-семінару мали змогу поставити запитання в чаті та отримати фахові відповіді від податківців. Маріанна Переш наголосила, що платники ще мають змогу виправити помилки в деклараціях до закінчення граничного терміну 9 травня 2024 року. А з детальними роз'ясненнями щодо заповнення звітності можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Головна/Банер/Онлайн-навчання/Екологічний податок/Податкова звітність/Порядок складення та внесення змін».

ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар