Відбулася чергова онлайн-зустріч «Діалог влади і бізнесу»

травня 10 / 2024
✔️ Відбулася чергова онлайн-зустріч «Діалог влади і бізнесу». Підприємцям Закарпаття розповіли про компенсації, які вони можуть отримати за працевлаштування вимушено переміщених осіб, а також за облаштування робочого місця для людей з інвалідністю.

💬 «Кожного тижня ми намагаємося представити регіональному бізнесу найактуальнішу інформацію, котра допоможе роботодавцям розвивати свою справу та покращувати економічний клімат Закарпаття», – відзначив директор департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Тарас Триндяк.

Своєю чергою директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Ольга Травіна поінформувала про права вимушених переселенців, передбачені державні гарантії та ситуацію з їх працевлаштуванням у регіоні. Зараз в області на обліку в Єдиній інформаційній базі даних перебуває понад 129 тисяч ВПО. 32% з них працевлаштувалися після прибуття на Закарпаття, 34% – з різних причин не працюють, однак 19% з них шукають роботу.

Зокрема, за чотири місяці цього року до відділень центру зайнятості звернулися 798 вимушених переселенців, коли за весь минулий рік таких звернень було 972. Тобто кількість ВПО, які в такий спосіб шукають роботу, зросла у 2,5 раза☝️

Також від початку року понад 40 роботодавців отримали позитивне рішення щодо одержання компенсації за працевлаштування більш як 70 вимушених переселенців. Під час заходу представники обласного центру зайнятості розповіли про урядові програми, за якими можна отримати відшкодування, якщо надали роботу ВПО чи людині з інвалідністю.

📍У межах «Діалогу влади і бізнесу» обговорили й особливості бронювання військовозобов’язаних працівників. Таку заявку на порталі Допомога Закарпаття можуть подати підприємства, установи й організації, які визнані критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Директор департаменту економічного та регіонального розвитку обласної військової адміністрації Тарас Триндяк також представив підприємцям покроковий алгоритм бронювання військовозобов'язаних працівників від мобілізації.

🔹 Нагадаємо, онлайн-зустрічі «Діалог влади і бізнесу» відбуваються щочетверга з 15:00 до 17:00. Для участі потрібно реєструватися за посиланням ➡️ https://is.gd/ystP8n.
Категорія : Економика


Залишити Коментар