У Рахівській ДПІ розповідають громадянам про можливість скористатися податковою знижкою на навчання

квітня 17 / 2024


Фахівці Рахівської ДПІ розповідають громадянам про можливість повернення частини виплат за навчання у вигляді податкової знижки – це найбільш популярний вид відшкодування витрат. Податкова знижка передбачена Податковим кодексом України. Відшкодовують витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Оформити податкову знижку може сам студент (якщо має офіційний заробіток, з якого сплачує податки) або члени його сім’ї першого ступеня спорідненості – мати, батько, дружина, або чоловік.
Студент має бути громадянином України, мати реєстраційний номер облікової картки платника податків.
Відшкодуванню підлягають лише послуги українських закладів вищої освіти. Не відшкодовуються додаткові курси чи навчання на військовій кафедрі. Варто зазначити, що витрати на гуртожиток теж не відшкодовуються.
Розмір податкової знижки – 18% від вартості навчання. Враховують фактичні витрати, понесені минулого року. Сума податкової знижки не може перевищувати розмір сплаченого податку з доходів фізичних осіб.
Податківці також рекомендують скористатися сервісом «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua) та у розділі «ЕК для громадян» заповнити «Декларацію про майновий стан і доходи».
За матеріалами Рахівської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар