В Іршавській ДПІ проводять тренінги та зустрічі з платниками податків щодо подання звітності та декларації про майновий стан та доходи

березня 02 / 2024

Працівники Іршавської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області проводять тренінги та зустрічі з платниками податків та громадянами щодо подання звітності суб’єктами господарювання та декларації про майновий стан та доходи громадянами за допомогою електронних сервісів.
На черговому тренінгу фахівці податкової інспекції розповіли громадянам та фізичним особам-підприємцям про декларування доходів, отриманих у 2023 році. Зокрема, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, які громадяни зобов’язані до 1 травня 2024 року подати декларацію про майновий стан і доходи та звернули увагу на переваги подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі.
Під час заходу податківці розповіли присутнім про функціональні можливості «Електронного кабінету платника» та мобільного застосунку «Моя податкова». За допомогою зазначених сервісів, платники податків можуть переглядати свої персональні дані: адресу, об’єкти оподаткування, податковий борг, податкові повідомлення – рішення, стан розрахунків з бюджетом, отримати довідку про доходи, подати повідомлення про прийняття працівника на роботу.
Присутнім наголосили, що для зручності подання декларації в Електронному кабінеті платника створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів.
Податківці на прикладі роз’яснили фізичним особам-підприємцям як зареєструвати за допомогою «Електронного кабінету платника» програмний реєстратор розрахункових операцій та громадянам порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи.
За матеріалами Іршавської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар