Про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року, інформують податківці у Рахові

січня 26 / 2024

У Рахівській ДПІ податківці проводять серед відвідувачів інспекції інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року.
Процедура декларування доходів пов’язана із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм податкового кодексу України, згідно з яким громадяни зобов’язані задекларувати доходи, з яких, при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2023 року, податок не утримувався. Або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками податкового звітного року задля отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.
Фахівці органів ДПС акцентують увага платників на тому, що обов’язково мають задекларувати свої доходи за 2023 рік громадяни, які одержували іноземні доходи, спадщину подарунки від фізичних осіб, прибутки від продажу акцій та інших корпоративних прав, а також будь-які доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок.
Для зручності та спрощення процедури декларування доходів платникам податків рекомендують скористатися сервісом «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua) та у розділі «ЕК для громадян» заповнити «Декларацію про майновий стан і доходи». При складанні декларації у Електронному кабінеті здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.
За матеріалами Рахівської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар