Підбір та виділення земельних ділянок для учасників АТО

квітня 10 / 2020
Надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та їх передача у власність військовослужбовцям, які виконують завдання зі здійснення захисту територіальної цілісності держави на сході України, та громадянам – членам родин загиблих воїнів здійснюється першочергово.
Підбір та виділення земельних ділянок для учасників АТО

Для надання допомоги учасникам АТО/ООС та членам родин військовослужбовців, загиблих у ході її проведення, Закарпатською обласною державною адміністрацією разом з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та територіальним органом Держгеокадастру в області здійснюється ряд заходів, спрямованих на виділення земельних ділянок.
Від початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам бойових дій, до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області та органів місцевого самоврядування регіону військовослужбовці та члени їх сімей подали 10 505 заяв про надання земельних ділянок у власність. За результатами розгляду заяв надано 7 601 дозвіл на розроблення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок загальною площею 3901,2819 га гектара (Головним управлінням надано 4 477 дозволів на земельні ділянки загальною площею – 3203,9673 га).

Військовослужбовцям видано рішення, розпорядження, накази щодо надання дозволу на розроблення проектів землеустрою за різними видами цільового призначення земельних ділянок. А саме:
• 2570 земельних ділянок загальною площею 195,9471 га для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка);
• 2448 земельних ділянок загальною площею 273,3554 га для індивідуального садівництва;
• 2509 земельних ділянок загальною площею 3427,5476 га для ведення особистого селянського господарства;
• 74 земельні ділянки загальною площею 4,4318 га для індивідуального дачного будівництва.
Із наданих дозволів на розроблення проектів землеустрою (7 601) затверджено проекти землеустрою та передано 3 600 земельних ділянок у власність. Зокрема, Головним управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області видано 2375 наказів про передачу земельної ділянки у власність.

14 листопада 2019 року Головне управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області та Рада ветеранів України підписали Меморандум про співпрацю. Документ уклали з метою забезпечення прозорості процесів надання земельних ділянок учасникам бойових дій та членам сімей загиблих. Сформовано перелік земельних ділянок, які можуть бути надані учасникам АТО та ООС. Ознайомитися з ним можна у Головному управлінні Держгеокадастру в області та у районних структурних підрозділах Головного управління.

За інформацією керівника Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області Богдана Хранюка, від початку 2020 року до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області надійшло 330 заяв від учасників АТО про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність. У результаті розгляду видано 273 накази про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність загальною площею - 223,2327 га. Разом з тим, передано у власність 140 земельних ділянок загальною площею - 175,0018 га.

Спеціалісти землевпорядної служби області надають всебічну допомогу учасникам бойових дій та членам родин загиблих учасників АТО/ООС при складанні клопотань щодо надання дозволу на складання проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки у власність та в межах законодавства надає консультативну допомогу щодо подальшого оформлення права власності на земельні ділянки.

Довідково: На сайті Держгеокадастру розміщено покрокову схему дій для допомоги учасникам АТО/ООС та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Крім того, зважаючи на карантинні обмеження, які діють на території Закарпатської області і в Україні загалом, зразки заяв розміщенні на сайті Головного управління, а допомога у їх заповненні надається дистанційно, засобами телефонного зв`язку працівниками структурних підрозділів Головного управління.


Закарпатська ОДА
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар