Як оговтується бізнес після суворого карантину на Закарпатті?

серпня 02 / 2020
Як оговтується бізнес після суворого карантину на Закарпатті?
З початку карантину були змушені зачинитися тисячі підприємств по всій країні, однак пережити ізоляцію вдалося не всім. Заклади, які потроху відновлюють роботу на великі прибутки навіть не розраховують. Найбільше постраждали ті, хто працює у сфері обслуговування і протягом двох місяців були зачинені для відвідувачів. Зокрема, ресторатори називають карантин «найбільшою кризою в історії українського ресторанного ринку». Підприємці зіткнулися з низкою проблем.

Зрив закупок і поставок, зменшення обсягів продажів, нестача коштів для оплати оренди та зарплати персоналу. До того ж, третього липня регіональна комісія ТЕБ та НС вирішила посилити карантинні заходи. Зокрема, рішенням комісії на території області було обмежено час роботи закладів до 22-ої години.

Зважаючи на це, десятки обурених підприємців вийшли на мітинг щодо скасування посилення карантинних обмежень, а вже через тиждень Кабмін продовжив роботу закладів до 23-ої години. Незважаючи на послаблення, заклади і надалі не працюватимуть у нічний час. Натомість підприємці запевняють, що дотримуються всіх вимог, а чергові заборони змусять їхній бізнес фактично збанкрутувати. Як підраховують експерти, найскладніше сфері громадського харчування було в квітні.

У цьому місяці виручка підприємств громадського харчування склала лише 26% від лютневої. Жорсткий карантин став вироком для багатьох підприємств в Україні. Ті, кому вдалося втриматися на плаву, рахують збитки та визнають – знадобляться роки, аби повноцінно відновити справу.
Категорія : Економика


Залишити Коментар