Сьогодні у виставковій залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту свято вишиваних рушників

червня 18 / 2024
Сьогодні у виставковій залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту свято вишиваних рушників. На виставці майстриня Ганна Беряк презентувала майже 70 вишиваних робіт (рушники та ікони). 🧵🪡
Ганна Миколаївна, родом із гірського села Костринська Розтока, що на Березнянщині. Вишивати почала із 5 років, цьому навчала її мама. Уже у 5 класі власноруч вишила собі першу авторську вишиванку. Майже 47 років присвятила улюбленій педагогічній роботі, виховавши не одне покоління дітей.
☝️Як зазначала на відкритті виставки майстриня, вона завжди детально підходила до підбору орнаменту, полотна, палітри кольорів, аби передати та увіковічити наші закарпатські традиції та звичаї. Каже, що вишивання - це не робота для неї, а улюблена справа, яка зажди приносить задоволення, відволікає від важких думок. Кожен рушник унікальний, має свій настрій, тепло душі майстрині. У творчому доробку не лише рушники (яких налічується понад 60), а й ікони вишиті бісером. Багато з них знаходяться в храмах с. Кострино, с. Костринська Розтока та у приватних колекціях.
🎤Вітаючи вишивальницю із відкриттям виставки, керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, насамперед побажала міцного здоровя, довгих років життя, наснаги та творчих ідей. Подякувала майстрині за збереження закарпатських традицій та виховання підростаючого покоління. ☝️На свято завітав депутат обласної ради від Великоберезнянщини Яросалав Шукаль, який вручив майстирині-вишивальниці Ганні Беряк 📜Грамоту обласної ради за вагомий внесок у розвиток та реалізацію державної політики у галузі національної культури, збереження закарпатських народних традицій, сумлінну працю, високий професіоналізм.
🤝На виставці разом із майстринею благодійний фонд сприяння мистецтву Закарпатський народний хор оголосили збір на підтримку одного із підрозділів ЗСУ. Крім того, гроші від продажу робіт також будуть перераховані нашим військовим.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор
Категорія : Культура


Залишити Коментар