Цього року близько 20 різножанрових рукописів претендують на фінансування в межах обласної програми підтримки творів місцевих авторів

травня 29 / 2024
📍Цього року близько 20 різножанрових рукописів претендують на фінансування в межах обласної програми підтримки творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню. Її реалізацію координує департамент стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА.

🔍 Проєктні заявки регіональних видавництв в обласній військовій адміністрації розглянула профільна експертна рада. Серед поданих пропозицій – видання для дітей та юнацтва, художня, мемуарна, історико-краєзнавча, перекладна, мистецтвознавча література, художні й фотоальбоми.

💬 «Таке засідання відбулося вперше після вимушеної дворічної перерви, пов’язаної з повномасштабним вторгненням. Усі подані пропозиції по-своєму цікаві й варті того, щоб вийти друком. Відрадно, що серед цьогорічних кандидатів є й автори-дебютанти», – відзначила заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА й заступниця голови експертної ради Марина Чепа-Марковці.

За її словами, в межах реалізації відповідної обласної програми ОВА, зокрема департамент стратегічних комунікацій, національностей та релігій, тісно співпрацює з видавництвами краю 🤝

✅ Під час засідання члени експертної ради здійснили тематичну та змістову оцінку пропозицій і проголосували за перелік рукописів, які можуть вийти за кошти обласного бюджету. Після опрацювання результатів буде підготовлено Проєкт переліку видань на 2024 рік.

✔️ Цьогоріч заявки з пропозиціями на загальну суму близько 2 млн грн подали шість закарпатських видавництв. Ідеться про «Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво „Карпати”», «Патент», «РІК-У», «TIMPANІ», «Видавництво Олександри Гаркуші», «Видавничо-поліграфічний комбінат „Карпатська вежа”».

Загалом з 2006 року за обласною програмою підтримки творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню друком вийшли 205 видань 🫶📚
Категорія : Культура


Залишити Коментар