«Августин Волошин: шлях у безсмертя» – видання з такою назвою презентували сьогодні в Закарпатській ОВА

квітня 24 / 2024
«Августин Волошин: шлях у безсмертя» – видання з такою назвою презентували сьогодні в Закарпатській ОВА

Над ним працювали відомі громадські діячі – Павло Федака та його син Павло.
Книга з нагоди 150-річчя з дня народження знаного українського педагога та вченого, громадсько-політичного, культурного, церковного і державного діяча, Президента Карпатської України та Героя України (посмертно) Августина Волошина побачила світ в Ужгороді.
💬 «Поява цієї праці – одна з багатьох подій, запланованих в області в межах відзначення такої знакової дати. 2024 рік спершу на Закарпатті, а згодом і в усій країні оголосили роком Августина Волошина», – зазначила заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Марина Чепа-Марковці.
✔️ Голова ГО «Закарпатське крайове культурно-освітнє товариство „Просвіта“», краєзнавець, доктор історичних наук Павло Федака (старший) розповів, що робота над виданням була тривалою і клопіткою. Джерельною базою слугувала низка музейних реліквій та архівних матеріалів.
За його словами, цінність книги в тому, що в ній уперше опубліковані фотографії, документи й інші матеріали, пов’язані з життям і діяльністю Августина Волошина, котрі раніше не публікувалися й про які широкій громадськості не було відомо. Кожна третя ілюстрація є унікальною 🫶
🔹 Своєю чергою почесний голова Закарпатського крайового культурно-освітнього товариства «Просвіта», журналіст, доктор історичних наук Павло Федака (молодший) підкреслив, що ця книга дуже на часі і також є елементом протистояння російському агресору, від рук якого в Бутирській в’язниці у Москві помер Президент Карпатської України.
🔍 Постать Августина Волошина дуже багатогранна та потребує вивчення, тому пропоноване видання буде цікаве як для дослідників, так і для широкого кола читачів. На цьому наголосив рецензент праці, єпископ Мукачівський і Карпатський, президент Карпатського університету імені Августина Волошина, керівник Мукачівсько-Карпатської єпархії ПЦУ, доктор богословських наук, доктор юридичних наук, професор Віктор Бедь.
📚Примірники книги «Августин Волошин: шлях у безсмертя» розподілили між бібліотеками, школами та громадськими спілками Закарпаття. Загальний тираж – 300 примірників.
🤝 Видання вийшло в межах обласної програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню за підтримки департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА.
Відеозапис брифінгу за посиланням ➡️ http://surl.li/swxxx.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар