У румунських містах Сігеті Мармацієй та Сату-Маре відзначили 210-ту річницю з Дня народження Тараса Шевченка

березня 11 / 2024

У румунських містах Сігеті Мармацієй та Сату-Маре відзначили 210-ту річницю з Дня народження Тараса Шевченка


🇺🇦🇷🇴Парламентарі, представники місцевої влади та української громади, митці, освітяни, громадські діячі, духовенство узяли участь в ювілейних урочистостях.
👌На запрошення голови Союзу українців Румунії, депутата румунського парламенту Мирослава Петрецького в межах транскордонного співробітництва та угоди між Союзом українців Румунії та Закарпатською обласною радою участь у заходах узяли: керуюча справами обласної ради, депутатка Мирослава Ливч, ректорка Академії культури і мистецтв Наталія Шетеля.
👉 Микола Мирослав Петрецький у привітальній промові запевнив, що румуни й надалі підтримуватимуть український народ у нелегкі часі випробування.
🤝 Мирослава Ливч переказала вітання від імені депутатського корпусу обласної ради та закарпатців, подякувала за всебічну підтримку України та побажала румунам мирного неба над головою. 👌Окремо висловила подяку представницям Суюзу українців у Румунії, які у перші дні повномасштабного вторгнення доклали максимум зусиль, щоб українські біженці отримали належний прихисток та усе необхідне для проживання.
☝️ «Сьогодні, як ніколи, слова духовного батька українців та символа України актуальні: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і Воля святая!» - заявила Мирослава Ливч.
👌 Депутатка обласної ради Наталія Шетеля прочитала один із найпатріотичніших віршів Великого Кобзаря «Розрита могила» та подякувала румунським партнерам за допомогу й підтримку.




Категорія : Культура


Залишити Коментар