Облмуздрамтеатр завершує підготовку до показу 11 прем’єри з 12 запланованих у цьому театральному сезоні

березня 12 / 2024


Глядачів усе більше, а нові вистави збирають аншлаги!
Як проходить 78-й театральний сезон у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв, розповіли сьогодні на брифінгу в ОВА.
💬 «Творчий колектив на чолі з художнім керівником має амбітні плани на майбутнє. За останні місяці попри всі виклики й труднощі театр розвивається та заявляє про себе не лише в області, а й в Україні. Все частіше до постановки вистав запрошують найкращих режисерів з усієї країни», – відзначив директор департаменту культури ОВА, заслужений артист України Євген Тищук.
☝️Директор-художній керівник облмуздрамтеатру Рудольф Дзуринець розповів про підготовку та перебіг весняного театрального сезону. Зокрема, на початку цього місяця відбулася прем’єра вистави «Інша» (режисер Тарас Бенюк з Івано-Франківська).
📍Також він анонсував, що в Міжнародний день театрів, 27 березня, покажуть «8 люблячих жінок» (режисер Віталій Семенцов з Києва), 30 березня – «Сімейну вечерю» (режисер – заслужений артист України Михайло Фіщенко).
💬 «У квітні стартує фестиваль камерного театрального мистецтва „Під цвітом сакури“ на Малій сцені нашого театру. У травні – на головній сцені пройде новий фестиваль „Драма сьогодення“, на який запросили колективи різних театрів України», – зазначив Рудольф Дзуринець.
➡️ Також 16 квітня у фоє театру презентують виставу «Алло» (режисерка Маргарита Савенко з Дніпра). У травні відбудеться прем’єра театральної лабораторії «Кольори» (керівниця Клара Берец). Крім того, наприкінці весни планують відкрити сцену просто неба, де актори гратимуть тільки для дітей, вимушених переселенців та військовослужбовців.
Заступниця директора з організації глядача облмуздрамтеатру Юлія Гелетей підкреслила, що в театр люди передусім приходять, щоб розвіятися, перезавантажитися й отримати нові емоції, тому колектив закладу старається для своїх глядачів 💛
За її словами, театр також проводить акції на підтримку наших захисників. Зокрема, за співпраці з громадською організацією «Крила янголів» перед входом до глядацької зали встановили скриньку для збору коштів на потреби ЗСУ 🇺🇦
Категорія : Культура


Залишити Коментар