Угорська співачка Каті Вольф дала різдвяні благодійні концерти на Закарпатті

грудня 17 / 2023


10–11 грудня в рамках програми «Культурний караван – Закарпаття» наш край вже друге відвідала відома угорська співачка Каті Вольф. Артистка дала благодійні концерти для дорослих в Ужгородському римо-католицькому костьолі св.Георгія та в Берегівському реформатському костьолі. Благодійні вечори напередодні Різдва, де закарпатська публіка могла зустрітися зі співачкою, яка своїми піснями створювала справжню різдвяну атмосферу, в підготовці до свята дала духовний мотив для присутніх.


Окрім програм для дорослих, і для дітей був організований адвентний концерт у Мукачеві та Яношах. У місті над Латорицею 260 дітей початкових шкіл і дитячих садків із регіону взяли участь у дитячій програмі, а в Яношах 332 учнів початкових шкіл і дитсадків із Берегівської, Великобіганьської та Косоньської територіальних громад співали різдвяні пісні разом з артисткою. Атмосфера на дитячих концертах було захоплююча. На обличчях дітей були радісні посмішки. Каті Вольф та її колеги-музиканти: соло-гітарист Золтан Дандо та басист Петер Герр дали дуже зворушливий концерт.


Заходи мали й благодійну мету, адже кошти, зібрані під час виступів, організатори спрямують на підтримку дітей, які втратили батька під час несення служби. З попередніх пожертв благодійних програм вже змогли допомогти трьом родинам, які втратили рідних через війну, по 30 тисяч гривень на родину. Зараз завдяки Каті Вольф та її колегам-музикантам знову є можливість допомогти ще трьом родинам.


А зібранні кошти в Берегові буде використано на реконструкцію органу реформатської церкви.

Наталія ВАРОДІ, фото автора
Категорія : Культура


Залишити Коментар