На Закарпатті дала сольний концерт угорська співачка Беата Пайя

вересня 25 / 2023

В рамках програми «Культурний караван – Закарпаття» закарпатська публіка знову змогла почути одну унікальну угорську співачку Беату Пайю. Вона так охарактеризувала свій сольний концерт: «Концерт, де нічого, крім мого голосу, нема. Все, що відбувається в моїй душі, видно і чутно. Мої пісні ведуть не тільки до джерел музики, співу, але і до моїх корінь – до матері, батька, бабусі…Туди, звідки почалась моя любов до музики та співу. Всі людські досвіди, почуття я загортаю в пісні, виспіваю з себе все, що болить, і те, що радує. Сьогодні ввечері я хотіла би, щоб і ваша душа та сердце спільно раділо зі мною”.



Виконуючи народні пісні, Беата продемонструвала силу та грайливість свого голосу. Показала, що голосом можно передати радість і смуток, переживання душі. Ейфоричний настрій концерту спонукав публіку співати разом з артисткою.



Наступного дня співачка зустрілася з талановитою молоддю нашого краю. На мастер-класі молодь ознайомилася через угорські, болгарські, циганські народні пісні захоплюючою силою пісні та співу. Навчилися, що через спів та пісню можна відроджуватись та творити як особисто, так гуртом. Зустріч з співачкою пройшла успішно, була корисною, бо ознайомилися з новими техніками співу.

Наталія ВАРОДІ
Категорія : Культура


Залишити Коментар