В Ужгороді провели атестацію двох творчих колективів міського центру дозвілля–будинку культури

листопада 18 / 2023

Атестацію двох колективів Ужгородського міського центру дозвілля–будинку культури на підтвердження звання «народний» провели сьогодні у «Совиному ґнізді». Свої напрацювання і здобутки продемонстрували народний аматорський ансамбль танцю «Джерела» (керівник Михайло Сачко) та народний аматорський музичний гурт «Гудацька тайстра». Останній, до речі, відзначає і 20-річчя своєї творчої діяльності.
Учасники обох колективів показали всю свою майстерність, продемонструвавши навики, доклавши зусилля в танцях та вокально-інструментальних композиціях.
Начальник управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук подякувала колективам за чудове дійство і високий професіоналізм. Також за вагомий особистий внесок у розвиток, збереження та відродження культури Закарпаття, багаторічну творчу діяльність вручила грамоту Ужгородської міської ради керівнику «Гудацької тайстри» Володимиру Короленку, який відзначив щось давно 50-річчя.
Грамотами міськради відзначено і народний музичний гурт «Гудацька тайстра» та її учасники – соліста-вокаліста, контрабасиста Андрія Свиду, гітариста, вокаліста Тараса Петішка, акордеоніста, вокаліста Миколу Бойка та скрипача, вокаліста – Михайла Матолу.
Репертуар «Гудацької тайстри» вміщує автентичні народні пісні та інструментальні мелодії, композиції, аранжовані самими учасниками гурту, твори, написані українськими та зарубіжними авторами. Характерною рисою цього колективу є оригінальне поєднання інструментального виконання зі співом усіх учасників. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну гурт активно волонтерить, готовить збирати кошти на потреби армії за допомогою своєї творчості.




Категорія : Культура


Залишити Коментар