Закарпатських працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали з професійним святом

листопада 17 / 2023
Закарпатських працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали з професійним святом.


Керівництво області відзначило талановитих краян, чия оригінальність і самобутність у цей нелегкий час об’єднує всіх українців та голосно звучить у всьому світі.

Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА підкреслив, що наш мультинаціональний регіон відіграє знакову роль у становленні й розвитку української культури, збереженні та продовженні звичаїв і традицій.

💬 «Саме мистецтво надихає нас на перемогу, додає сил боротися і робить світ кращим. В українського народу є душа. Люди, які її не мають, які злі, ніколи цього не зрозуміють і не впустять у своє життя прекрасне. Ворогу ніколи не вдасться знищити нашу культуру та ідентичність. Ми сильна нація, сильна духом і своєю історією», – наголосив Віктор Микита.

Як зауважив очільник краю, працівники цієї галузі зараз не можуть творити на повну потужність, так, як цього хотілося б, однак вони з першого дня війни активно проводять благодійні заходи на підтримку ЗСУ й допомагають вимушеним переселенцям.

📍Під час урочистостей з нагоди свята почесними грамотами Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита нагородив:
▪️Олесю Глуханич – доцентку кафедри музичного мистецтва комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради, заслужену працівницю культури України;
▪️Людмилу Губаль – голову Закарпатського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужену майстриню народної творчості України;
▪️Івана Микиту – директора комунального закладу «Закарпатська обласна філармонія» Закарпатської обласної ради;
▪️Валерію Русин – завідувачку відділу історії та краєзнавства комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького» Закарпатської обласної ради;
▪️Наталію Товтин – голову Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури України, заслужену працівницю культури України;
▪️Маріанну Варварцеву – голову громадської організації «Національно-культурне товариство німців м. Мукачево "Паланок"».

💛 Спільну відзнаку обласної військової адміністрації та обласної ради – нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» – за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти й культури та з нагоди 70-річчя від дня народження вручили Людмилі Ухач, викладачці циклової комісії соціокультурної діяльності комунального закладу вищої освіти «Академія культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради, заслуженій працівниці культури України.

🙌 Відповідно до розпорядження голови Донецької ОВА за плідну працю, сумлінне виконання службових обов’язків, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток культури і мистецтва, національно-патріотичне виховання дітей і молоді та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва нагрудним знаком «Знак пошани» нагородили очільника Закарпаття Віктора Микиту.

У межах урочистостей творчим колективам оголосили подяки т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва, талановитим краянам також вручили грамоти обласної ради, департаменту культури Закарпатської ОВА та управління культури і туризму Донецької обласної військової адміністрації.


Категорія : Культура


Залишити Коментар