Микола Староста - відповідь на провокаційні коментарі щодо Мукачівської греко-католицької єпархії

липня 19 / 2024

Не хотілося піднімати церковну тематику, але прочитавши один коментар на сайті «Закарпаття онлайн» від "відомого" ненависника всього закарпатського уродженця Галичини Олега Диби, не витримав.

"Українець 2024-07-18 / 18:11:20
Респект Теодорові! Тепер чекаємо трибуналу над Нілошом за зловживання владою. Хай собі ніхто не думає, що все розсмокчеться. А з Нілом треба упакувати і всіх соляників, сипків і всяку наволоч, що творила беззаконня", - йдеться в коментарі до статті "АКСІОС! В Ужгороді відбулися хіротонія та інтронізація єпископа-ординарія Мукачівської греко-католицької єпархії владики Теодора".


Олег Диба, дуже уважно «фільтрує» коментарі на своєму сайті, залишаючи ті, які він підтримує. Подейкують, що частенько, щоб підняти «градус», пише їх сам. Це теж логічно.

Події, які зараз відбуваються, свого часу передбачив отець Стефан Сюч, відомий греко-католицький священник із Закарпаття. Він зустрічався з Папою Римським Іваном Павлом II. Це була значуща подія як для самого священника, так і для всієї русинської громади. Зустріч відбулася під час паломництва до Ватикану, де отець Сюч мав можливість представити ситуацію русинів на Закарпатті та їхні духовні потреби. Папа Іван Павло II відомий своєю підтримкою східноєвропейських народів, і ця зустріч символізувала міжнародне визнання та підтримку русинської громади.

"Прийде час, і проукраїнські клерки Ватикану, які виступають за знищення автономії Мукачівської греко-католицької церкви, підсунуть Папі «папір» з призначенням на посаду єпископа галичанина, який ліквідує автономію", - говорив нині покійний отець Стефан.

Позиція нинішнього правлячого єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії владики Теодора (Мацапули) стосовно об’єднання церков публічно ніде не висвітлена, що він зробить достовірно невідомо. У свій час нині теж покійний Мілан Шашик говорив: «Що взяв, то й поверну» - і слово своє стримав.

Хочеться знову повернутися до «пропагандиста» ліквідації автономії церкви Олега Диби, який себе робить «великим» патріотом України, але на фронт її захищати не пішов, а далі «сокотить» нажите в Ужгороді «важким» на полях трудом своє майно.



Микола Староста – в вічну пам'ять отцю Степану.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар