Міфічний привид мукачівського замку, або чи зможуть українці домовитися з угорцями

грудня 29 / 2023

Офіс українського Президента вже в котре намагається домовитися через угорське МЗС про зустріч Віктора Орбана з Володимиром Зеленським. Цікаво, що чомусь ці спроби робляться не традиційними дипломатичними методами, а за рахунок особистого впливу, водночас посла в Будапешті – Україною так і не затверджено,але це інша тема.

Фактично саме українська політика останніх років спровокувала таке відношення Угорщини до України. Ми декларуючи бажання йти в ЄС водночас прийняли закони, які не вписуються в цю доктрину, а саме про національні меншини,мову та освіту. Чомусь ніхто в Україні не подумав, що вони можуть стати величезним «каменем» на шляху до Європи та проігнорували рекомендації Венеціанської комісії.

Доповненням загостренням міждержавних відносин стали відкриття Кримінальних справ проти лідерів угорської громади на Україні, до речі ні одна із справ до цього часу в суд так і не потрапила.

Водночас кримінальні справи по підпалу офісу КМКС в Ужгороді, чомусь «застряли» в судах та були "засекречені",а її фігуранти не зрозуміло де подейкують, що з в’язниці їх випустили.

Вишнею на торті стало рішенням сімейства Балог зняти міфічний угорський пам’ятник «Турул» з мукачівського замку,яке дуже додало «впевненості» Віктору Орбану блокувати, як вступ України в ЄС так виділення 50 мільярдів євро.

Наразі Україна, закони змінила але інші «подразники» так і залишилися, як і не затверджений посол Федір Шандор, якого погодив Будапешт.

Тут постає питання: – чи зможуть українці домовитися з угорцями?

Думаю, що це мало ймовірно за короткий період зняти всі проблемні питання тим більше, що складається враження, що в ЄС цього і не хочуть.

В історію світової політики, було багато прикладів коли спрацьовував ефект «метелика», а в даному випадку може спрацювати міфічний «привид» мукачівського замку… до речі «Турула» вже двічі знімали.

Дуже шкода, що багато українських політиків погано вчила історію, яка як колесо – крутиться…

Микола Староста.

Інформує - https://transcarpathia.news/
Категорія : Важливе


Залишити Коментар