Знявши в Мукачеві «турула» Балога додав Орбану аргументів блокувати вступ України в ЄС

грудня 08 / 2023

Сьогодні, ВР України повинна прийняти зміни до законів про освіту та національні меншини, що повинно розблокувати позиції Угорщини, стосовно вступу України в ЄС. Дана ініціатива йде від Президента України Володимира Зеленського, який пообіцяв лідерам ЄС знати з порядку денного ці питання перед самітом,який відбудеться за кілька днів. Фактично Україна хоче «вибити» аргументи Віктора Орбана,який вчора в телефонній розмові з прем’єр міністром Іспанії повторно заявив: «Ми повинні утриматися від обговорення питання вступу України до ЄС під час грудневої EUCO, оскільки в цьому питанні немає єдності серед держав-членів».
Напередодні голова офісу Президента Андрій Єрмак заявив: «Провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто. Обговорили прогрес нашої країни на шляху європейської інтеграції. Упродовж найближчих днів Верховна Рада України планує ухвалити низку важливих євроінтеграційних законопроєктів. Ми повністю виконаємо наші зобов’язання. Зазначив, що Україна розраховує на позитивне рішення грудневого засідання Європейської ради, яке відбудеться 14–15 грудня, щодо початку переговорів з Україною про членство в ЄС.
Обговорили можливість зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана й домовилися працювати над визначенням зручної дати такої зустрічі».
Водночас за неофіційною інформацією у Орбана негативно зреагували на пропозицію зустрічі і її не планують - додаючи нові аргументи блокування України.

В неофіційних розмовах угорці стверджують, що якщо Україна і змінить вищеназвані закони у них є купа інших аргументів до блокування.

Наприклад вони стверджують, що українці у них мають набагато більше прав,як угорці в Україні. Представник українців,яких офіційно є 15 тисяч мають представника у парламенті, а угорці ніякого впливу в Україні не мають, українці отримують фінансування від держави на культурні та інші речі, відкрита українська школа вони готові збільшити кількість українських шкіл,якщо в цьому буде потреба. Ще вимога призначити посла України Федора Шандора,якого вони погодили. Також мова йде про відкриті кримінальні справи в Україні стосовно лідерів КМКС та підпал офісу партії в Ужгороді,який «застряв» в суді.

Цікаво, що угорці згадали навіть про те , що з ініціативи Віктора Балоги в Мукачеві, зняли символ незалежності Угорщини - пам’ятник «Турулу».

Факт той, що Україна при всьому бажанні не зможе виконати всі претензії до EUCO.

Повідомляє - https://transcarpathia.news/
Категорія : Важливе


Залишити Коментар